Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Κορυτσάς – Επίσκεψη με σειρά συναντήσεων του Γ. ΚασαπίδηΤην ανάπτυξη και ενδυνάμωση σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ των γειτονικών Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας και της Κορυτσάς, επιδιώκει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Κορυτσά ως επικεφαλής κλιμακίου που αποτελούνταν από την Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κα Δαδαμόγια και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας κ. Καραταγλίδη, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης, του Πανεπιστημίου και της Αυτοδιοίκησης, στους οποίους εξέφρασε τη διάθεση ανάπτυξης και καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας και πρώην Δήμαρχο Κορυτσάς κ. Pelessi, την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κορυτσάς κα Stavre και το Δήμαρχο Κορυτσάς κ. Filo, με τους οποίους συζήτησε τομείς και άξονες κοινών δράσεων και συνεργασιών προς αμοιβαίο όφελος.

Ειδικότερα, οι τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της οικονομίας απασχόλησαν τις συζητήσεις των κλιμακίων, με ιδιαίτερη έμφαση στον Βυζαντινό πολιτισμό και το τεράστιο απόθεμα μνημείων και κειμηλίων που υφίστανται στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Αχρίδας. Η ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα των γειτονικών περιφερειών με την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμικού τους πλούτου, βρήκε σύμφωνους όλους και δεσμεύτηκαν για περαιτέρω εξειδίκευση.

Ομοίως στα θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, συμφωνήθηκε να ενισχυθούν περαιτέρω οι όποιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. Κασαπίδης έθεσε και το θέμα της διασυνοριακής σύνδεσης των δύο Περιφερειών στο ύψος του Δήμου Πρεσπών με τον όμορο Δήμο Pustec της Περιφέρειας Κορυτσάς.

Στη συνέχεια ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε με επιχειρηματίες της Κορυτσάς, ελληνικής καταγωγής, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο επενδύσεών τους στη Δυτική Μακεδονία. Επισκεπτόμενος τις παραγωγικές μονάδες τους, εργοστασιακής κλίμακας (ζυθοποιία, αλλαντοποιία), έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα οφέλη που προσφέρει η Δυτική Μακεδονία σε επενδυτές ως ευρωπαϊκό έδαφος, προσκαλώντας τους παράλληλα για μια επίσκεψη σε όποια από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες επιθυμούν.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης νωρίς το πρωί στα γραφεία του Προξενείου, είχε στενή συνεργασία με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά, κα. Νικολάου η οποία και τον συνόδευε στις συναντήσεις με τα πολιτικά πρόσωπα, ενώ αμέσως μετά, επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννη στην Ιερά Μητρόπολη, με τον οποίο είχε ενδιαφέρουσα συνομιλία και ταυτόχρονα τον ενημέρωσε και για το σκοπό της επισκέψεώς του.

3 σχόλια στο άρθρο “Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Κορυτσάς – Επίσκεψη με σειρά συναντήσεων του Γ. Κασαπίδη

 1. Επαιτες του φιλελευθερισμου,επαιτουν στηνΑλβανια!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Συναντηθηκε με επιχειρηματιες της Κορυτσας για να επενδυσουν στη Δυτικη Μακεδονια!
  Εκει μας εφτασε ο ανεμελος πορφυρογεννητος να ζητιανευουμε επενδυσεις απο την Αλβανια!!
  Επενδυσεις απο την Κορυτσα!!
  Αν το ελεγε αυτο καποιος περιφερειαρχης του Συριζα απο τα γελια θα εσκαγε η χολη σας!!
  Ο ανεμελος βγαζει φωτο με την μερκελ και ο εκλεγμενος της πιο φτωχης περιφερειας της Ελλαδος βγαζει φωτο με επενδυτες απο την Αλβανια!!!
  Που να επενδυσουν οι Αλβανοι βρε έρμα;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.