Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης οργανώνει ορειβασία στο Βόιο



Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης οργανώνει την Κυριακή 7.11.2021 ορειβασία στο Βόιο.

Η εκκίνηση Θα γίνει από τον Πεντάλοφο. Θα ακολουθήσουμε μια ιστορική διαδρομή που ξεκινάει από την πλατεία του χωριού, διασχίζει ολόκληρη την κορυφογραμμή του Ρουμανιού και διαγράφοντας κυκλική πορεία επιστρέφει πάλι πίσω.

Μέχρι την τοποθεσία της Πανούκλας, όπου διάβαινε ο ελληνικός στρατός και οι ξακουστές γυναίκες της Πίνδου, ακολουθεί την πορεία του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6, που κατευθύνεται προς τον Ζουπανιώτικο Αηλιά και τα Μπάνια, και έπειτα στρίβει μέσα στο Ρουμάνι. Το Ρουμάνι είναι ο μεγάλος και κατάφυτος ορεινός όγκος που εκτείνεται νοτιοδυτικά, πίσω ακριβώς από τον Πεντάλοφο. Το μονοπάτι, που σε μεγάλο του μέρος κινείται κατά μήκος της κορυφογραμμής, προσφέρει εκπληκτική θέα αρχικά προς το Βυθό και τον Αηλιά και στη συνέχεια προς τον Τάλιαρο, το Σμόλικα και το Νότιο Βόιο. Ακλουθώντας το τον Ιούλιο του 44 οι κάτοικοι του Πενταλόφου έτρεξαν να κρυφτούν στις πλαγιές του Ρουμανιού για να ξεφύγουν από τους Γερμανούς.

Ώρες πορείας συνολικά περίπου 5,30. Η διαδρομή (11 KM) είναι ήπιου βαθμού δυσκολίας.

Αναχώρηση από το parking του Σκλαβενίτη στις 07:30.

Mε βάση τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, διαδρομές με το λεωφορείο του συνδέσμου μπορούμε να κάνουμε με προαπαιτούμενη την επίδειξη κατά την ώρα αναχώρησης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48ωρου. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση και την σχολαστική τήρηση των μέτρων, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.