ΔΕΗ: Υπερκαλύφθηκε μέσα σε μια ώρα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίουΜέσα σε μόνο μία ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών καλύφθηκε το σύνολο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με προσφορές στο υψηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης της τιμής διάθεσης, δηλαδή στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί προσφορές για αγορά μετοχών αξίας 1,35 δισ. ευρώ που είναι το ανώτατο ποσό στο οποίο στόχευε η επιχείρηση και η έκδοση βαίνει προς σημαντική υπερκάλυψη. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Τα έσοδα από την αύξηση θα διατεθούν -κατά κύριο λόγο- για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, εκσυγχρονισμό των δικτύων και τηλεπικοινωνίες.

Ειδικότερα, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειαςθα επενδυθούν 5,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2026 , με το μεγαλύτερο μέρος τους να πραγματοποιείται στην τριετία. Στην επόμενη τριετία θα επενδυθούν 3,2 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ, με στόχο τα 7,2 GW ως το 2024.

Ωστόσο μέρος των επενδύσεων της ΔΕΗ θα αφορά και τα δίκτυα, τις οπτικές ίνες και τις τηλεπικοινωνίες. Στόχος της εταιρείας είναι να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στο δίκτυο διανομής για τον αυτοματισμό του και επιπλέον 1,7 δισ. σε μονάδες ενέργειας και για την κατασκευή μονάδας waste to energy, για την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες και το δίκτυο φορτιστών.

Τα ποσοστά των μετόχων μετά την αύξηση

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου το ποσοστό του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) θα διαμορφωθεί μεταξύ 23,2% και 23,8% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ από 10,9% ως 10,3%.

Το 31,3% -29,7% των μετοχών θα ανήκει στους υπάρχοντες μετόχους προ της αύξησης κεφαλαίου και το 34,6%-36,2% στους νέους μετόχους, εκ του οποίου το 10% θα ανήκει στη CVC.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι «από την 1.11.2021 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν κατά την 1.11.2021 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημερωτικό δελτίο το οποίο συντάχθηκε στην αγγλική γλώσσα και εμπεριέχει μετάφραση του Περιληπτικού Σημειώματος (Summary) στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (ΕΕ) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980, τα άρθρα 57-68 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν και την Απόφαση 1/892/13.10.2020 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (εφεξής το “Ενημερωτικό Δελτίο”), αναφορικά με (ί) τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα των Νέων Μετοχών (η “Δημόσια Προσφορά”) με τιμή διάθεσης η οποία δε θα είναι κατώτερη από €8,50 ούτε υψηλότερη από €9,00 ανά Νέα Μετοχή, και (ϋ) την εισαγωγή του συνόλου των Νέων Μετοχών στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το “Χ.Α.”)».

Από την imerisia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.