Συνάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. ΚόπτσηΣτη συνάντηση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ Κόπτση, ο βουλευτής ζήτησε την κάλυψη των κενών στις δομές της εκπαίδευσης στην ΠΕ Κοζάνης, ενόψει των αναγκών που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις και άδειες των εκπαιδευτικών, αλλά και για άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Ιδιαίτερη μέριμνα ζήτησε για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας, όπως το Τσοτύλι και άλλες, στις οποίες εμφανίζονται κενά σε βασικές ειδικότητες.

Εξάλλου, επισήμανε ότι η ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε σχολικής μονάδας.

Ενδεικτικά σημείωσε την περίπτωση του Βαλταδωρείου, του οποίου οι μικρές αίθουσες δεν εξυπηρετούν τη λειτουργία τμημάτων με αυξημένο αριθμό μαθητών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αξιολογηθούν τα δεδομένα της κάθε μονάδας αφού και άλλα σχολεία της περιοχής έχουν ειδικά χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την πρόσληψη 5.500 νέων εκπαιδευτικών αναμένεται να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε δύο θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, αφορούν όμως άμεσα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση των ψηφιακών δικτύων και το δεύτερο στην έγκαιρη πρόβλεψη για το αυξημένο ενεργειακό κόστος που θα απαιτηθεί για τη θέρμανση των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ουσιαστικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής θα επιλύσει προβλήματα και θα άρει επιφυλάξεις σχετικά με την υλοποίηση των θεσμοθετημένων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της εκπαίδευσης.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.