Ξεκινά η χειμερινή περίοδος των προβολών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης



Με ένα από τα πιο συναρπαστικά πολιτικά-αστυνομικά θρίλερ της δεκαετίας του 1970, το «Ανθρωποκυνηγητό»  Marathon Man (1976)), ξεκινά τη χειμερινή περίοδο των προβολών του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον», στις 9:30 το βράδυ. Σκηνοθετημένο από τον Τζον Σλέσιγνκερ έχει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, όπως οι: Ντάστιν Χόφμαν, Λόρενς Ολίβιε, Ρόι Σάιντερ, Μάρθα Κέλερ κ.α.

Είναι βασισμένο στο ομότιτλο και πολύ πετυχημένο, εμπορικά, βιβλίο του Γουίλιαμ Γκόλντμαν, και ο Σλέσινγκερ ανακατεύει πολλές δύσκολες πτυχές της νεότερης Αμερικανικής ιστορίας και παρ` όλα αυτά παρουσιάζει ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ έντασης, μίσους και καταδίωξης, με λαμπρή την παρουσία του Sir Λόρενς Ολίβιε στον ρόλο του παρανοϊκού Ναζί εγκληματία Ζελ ο οποίος μετατρέπει τα οδοντιατρικά εργαλεία σε όργανα βασανιστηρίων με αξιοσημείωτη άνεση.

Ένας φοιτητής, ο Μπέιμπ, που κάνει το διδακτορικό του σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ερωτεύεται μια όμορφη Ελβετίδα συμφοιτήτριά του. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο αδελφός του, ο οποίος εργάζεται στις μυστικές υπηρεσίες, επιστρέφει από το Παρίσι, αποκαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της κοπέλας και την επομένη βρίσκεται μαχαιρωμένος…

Ο 39χρονος τότε Χόφμαν, ήδη τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ακολουθεί την αμερικανική σχολή υποκριτικής «εξωτερικεύοντας» το χαρακτήρα του Μπέιμπ. Αντίθετα, το ιερό τέρας της βρετανικής θεατρικής σκηνής, Λόρενς Ολίβιε (εδώ υποψήφιος για Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου), ξεκινά από το εξωτερικό περίβλημα του ρόλου, ερμηνεύοντας εσωτερικά τον σαδιστή Ζελ. Ο «Μαραθωνοδρόμος», όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος, αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της δεκαετίας του ΄70, ενώ το πιο δημοφιλές ανέκδοτο από τα παρασκήνια θέλει τον Χόφμαν να φτάνει ξενυχτισμένος και κουρασμένος στο πλατό, προκειμένου να γυρίσει πειστικά τη σκηνή της καταδίωξης, και τον έκπληκτο Ολίβιε να παρατηρεί: «Δεν θα ήταν πιο εύκολο να υποκριθείς τον κουρασμένο;».

45 χρόνια έχουν περάσει από την παραγωγή αυτού του έργου και διατηρεί την λάμψη του και την ποιότητα του. Το Ανθρωποκυνηγητό στέκεται επάξια δίπλα στις άλλες μεγαλειώδεις ταινίες την ίδιας δεκαετίας όπως το Τσάιναταουν (1974) και το 3 μέρες του κόνδορα (1975), στα οποία η πολιτική δράση, ο ακτιβισμός και η εγκληματικότητα μπλέκουν ασταμάτητα στην πλοκή του έργου τραβώντας τον θεατή σε ένα αγωνιώδες κυνηγητό της ίντριγκας μέχρι το τέλος..

Και οι δικές μας προβολές θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που ισχύει στις προβολές του κινηματογράφου «Ολύμπιον», ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μικτός χώρος και επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, και  με rapid test για τους ανεμβολίαστους.

Αυτή τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 το βράδυ στην επάνω αίθουσα

του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.