Στο “στοιχειό” η παράδοση συναντά τη jazz και τη rock



“To στοιχειό” – “the bogy”, μια σύγχρονη μελοποίηση από τον Βασίλη Τζωρτζίνη, πάνω σε στίχους παλαιάς δημοτικής ποίησης, που ερμηνεύει η Κατερίνα Παπαδοπούλου πλαισιωμένη από μια οκταμελή μπάντα, σε ένα αντάμωμα της παράδοσης με τους ήχους της jazz και της rock. Τα “γυάλινα πηγάδια”, το στοιχειό που μεταμορφώνεται σε γυναίκα και τρώει τους αντρειωμένους, η ιστορία του “κολυμπητή”, που συνομιλεί με το υπερφυσικό και δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή του για ένα κατόρθωμα που δεν είναι γραφτό να ολοκληρωθεί. Οι παραλογές, οι μπαλάντες των Βαλκανίων, τα διαχρονικά νοήματα που συγκινούν και εξάπτουν τη φαντασία.

Παίζουν: Βασίλης Σαλτίκης: σαξόφωνο, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου: τρομπέτα, Γιώργης-Τρομπογιώργης Φωτιάδης: τρομπόνι, Νεφέλη Ανδρεάκου: τσέλο, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: ακουστική κιθάρα, Γιώργος Χριστόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα, Βασίλης Τζωρτζίνης: μπάσο, Σίμος Κωνσταντινίδης: τύμπανα.

Το video clip του τραγουδιού γυρίστηκε στη μοναδική φύση της Ευρυτανίας, από τον Αλέξανδρο Μποτονάκη και εμφανίζεται σ’ αυτό η Πωλίνα Παπαγεωργίου.

To “στοιχειό” ανήκει στη συλλογή Persephone Project που έχει ήδη ανέβει στις διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες από την Μικρός Ήρως.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.