Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνέλευση των μελών και εκδήλωση της Ahepa Κοζάνης



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά την μεγάλη παύση των συγκεντρώσεων εξαιτίας της πανδημίας, δια ζώσης συνέλευση των μελών του τμήματος  HJ015-IOANNIS TRANTAS, καθώς και η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση κατά τις οποίες επισημαίνεται ότι τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ), παρόντων του Κυβερνήτη της AHEPA Hellas κ. Κωνσταντίνου Βαρσάμη και του κ.  Ν. Παπαδόπουλου, (PSP, PDG), Chapter President, HJ10 και περιλάμβανε την ορκωμοσία του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος καθώς και την εισδοχή τεσσάρων νέων μελών.

Στη συνέχεια στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων της πόλης καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ευάγγελος Ι. Καζάκος, Πρόεδρος του τμήματος HJ015-IOANNIS TRANTAS, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους τους οποίους αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόνισε την σημασία της εκδήλωσης για το μέλλον της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας κατά την μεταλιγνιτική περίοδο.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Γεώργιο Βαβλιάρα.

Η πρώτη ομιλία με θέμα «Τα εγκαίνια της πτέρυγας AHEPA του νοσοκομείου Ευαγγελισμού – 2 χειρόγραφες ευχές.» έγινε από τον  κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, μουσικό και συνθέτη, πρώην Πρόεδρο της ΚΔΒΚ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  κ. Δρούγος Κωνσταντίνος, Managing Director της Agro Marketing International Inc. ο οποίος ανέπτυξε το κυρίως θέμα της εκδήλωσης με τίτλο «Το Στοίχημα της Επενδυτικής Έκρηξης στην Ελλάδα και την Δ. Μακεδονία».

Στο διάλογο που αναπτύχθηκε με το τέλος της ομιλίας του κυρίου 

Δρούγου Κωνσταντίνου το λόγο πήραν:

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ. Βαβλιάρας Γεώργιος.
  • Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής κ. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
  • Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής κ. Σαριαννίδης Νικόλαος
  • Η Κοσμήτορας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγήτρια κ. Νίκη Καταρραχιά
  • Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας
  • Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χάρης Τσεβεκίδης 
  • Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας
  • Ο κ. Νικόλαος Παπαφιλίππου, στέλεχος επί σειρά ετών της ΔΕΗ Α.Ε. 

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν στο διάλογο:

  • Ο κ. Γεώργιος Αμανατίδης Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης
  • Ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης και
  • Ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος π. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργός.

Την εκδήλωσή μας τίμησε επίσης με την συμμετοχή του και την παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης ο Supreme Governor Region 10 της AHEPA κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ενώ διαβάστηκε επιστολή του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών βραβεύθηκε ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης στον οποίον και αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του στην ανάδειξη των Αρχών & την Ανάπτυξη του Τάγματος της AHEPA, καθώς επίσης Λαβαράκια του Τμήματος αποδόθηκαν στους κκ. Δημόπουλο Παναγιώτη, Δρούγο Κωνσταντίνο και Παπαποστόλου Βασίλειο για την συνεισφορά τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση ελαφρού γεύματος στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω για τα θέματα που αναδείχθηκαν, ενώ ο Πρόεδρος του τμήματος δεσμεύτηκε για την άμεση διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων με στόχο τη διεύρυνση των συζητήσεων και των πρωτοβουλιών για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμβολή της AHEPA και του ομογενειακού Ελληνισμού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνέλευση των μελών και εκδήλωση της Ahepa Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.