Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα μαθητικά περιοδικά και τα ψηφιακά εργαλείαΣτα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, παρουσιάστηκε ένα δίωρο εργαστήριο με θέμα «Μεθοδολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σχεδιασμό μαθητικών περιοδικών» από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, Γιώργο Δελιόπουλο, Ειρήνη Αλωπούδη, Άννα Ελευθεριάδου και Καλλιόπη Καρατζά-Σαουλίδου. Στα δύο σχολεία εκδίδονται τα μαθητικά περιοδικά ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ και ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ. Μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε online στους παρακάτω συνδέσμους:

https://online.fliphtml5.com/ihsth/wlzg/,

https://online.fliphtml5.com/ihsth/tvjn/,

https://online.fliphtml5.com/ihsth/anqc/

Τα μαθητικά περιοδικά αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών, όχι μόνο στον γραπτό λόγο αλλά και σε άλλους τομείς (εικαστικά, ψηφιακές δημιουργίες, επικοινωνιακές δεξιότητες κ.α.). Παράλληλα, καλλιεργούν και σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό. 

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, παρουσιάστηκαν αρχικά οι στόχοι, η μεθοδολογία και τα διάφορα στάδια, που απαιτούνται για την έκδοση ενός μαθητικού περιοδικού. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες/-ουσες ασκήθηκαν σε ορισμένα χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία, όπως στην πλατφόρμα σχεδιασμού Canva, σε λογισμικά για τη δημιουργία σταυρόλεξων και κρυπτόλεξων, στην πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού βιβλίου FLIPHTML5 και την πλατφόρμα δημιουργίας κωδικών QR Code Generator.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.