Κατάθεση στεφάνου και συμμετοχή της Καλλιόπης Βέττα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

Αρχικά, η κ. Βέττα, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα της μάχης κατά την οποία οι δυνάμεις τoυ Ε.Λ.Α.Σ., εργαζόμενοι στην επιχείρηση και κάτοικοι της περιοχής, αντιστάθηκαν στην πρόθεση των ναζιστικών στρατευμάτων να καταστρέψουν το δίκτυο ηλεκτρισμού του λεκανοπεδίου. Παράλληλα, η κ. Βέττα συμμετείχε στην συναυλία για την Μάχη της Ηλεκτρικής που διοργανώθηκε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις της, η επέτειος της Μάχης της Ηλεκτρικής έχει διττή σημασία. Αφενός, να εκφράσουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν όρθια την επιχείρηση και να απελευθερώσουν την Ελλάδα, αλλά, επίσης, σε ένα σύγχρονο πλαίσιο να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης για την σταδιακή απεμπλοκή του Δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μας αφορά όλους: νοικοκυριά, εργαζομένους και επιχειρήσεις. Σε μια εποχή αυξανόμενης ενεργειακής και κλιματικής κρίσης, η απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δημοσίου συνιστά πράξη κραυγαλέας αδιαφορίας για τον πιο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής της χώρας.
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι είναι στο χέρι των πολιτών να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενέργειας και να σταματήσουν άμεσα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την παραχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέλος, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το περίπτερο των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Σύνταγμα, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις τους, το συλλαλητήριο της Κυριακής 17 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα και την πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρούσα σε όλες τις παρεμβάσεις που αφορούν την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της επιχείρησης.

Γραφείο Βουλευτή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.