Εργαζόμενοι Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης: «Αγωνιζόμαστε ενάντια στην  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για να μην πληγεί η περιοχή και η τηλεθέρμανση» 



Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν σηματοδοτεί απλώς το τέλος της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης στην χώρα μας, αλλά θα οδηγήσει και σε μια σειρά δυσάρεστων εξελίξεων για την περιοχή μας. 

Εξελίξεις που σχετίζονται με τα ερωτήματα για το τι θα γίνει σχετικά με τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ για: 

  • την αποκατάσταση των εδαφών στην περιοχή μας, 
  • τις μετεγκαταστάσεις οικισμών που επλήγησαν από τις δραστηριότητες της,  
  • την τήρηση των συμβολαίων που έχει υπογράψει για την συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης.

Μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή μας, αλλά δεν έχουμε ακούσει τις απαντήσεις για το πώς θα μπορούσαν να λυθούν. Και αναφερόμαστε σε προβλήματα που δεν θα επηρεάσουν μια μικρή ή μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, αλλά το σύνολο του. 

Προβλήματα που θα έρθουν να προστεθούν στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας καθώς έχουμε ήδη:    

  • μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας,  
  • μεγάλο κύμα μετανάστευσης των νέων μας, 
  • μείωση πάνω από το 7% του πληθυσμού σύμφωνα με στοιχεία του 2018, 
  • μείωση του ΑΕΠ πάνω από 25% έως τώρα με κίνδυνο λόγω της μετοχοποίησης και της απολιγνιτοποίησης να αγγίξει το 40%. 

Ως εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης θα δώσουμε τον αγώνα μας για να μην πληγεί εξ αιτίας της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης, που αποτελεί ένα αγαθό που κέρδισαν οι πολίτες του τόπου μας και το οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους το στερήσει.   

Όπως θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με όλους για να μην πληρώσει η περιοχή μας πολύ ακριβά την ιδιωτικοποίηση σε όλους τους τομείς. 

Γι’ αυτό συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και στηρίζουμε όλες τις μορφές αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.