Π.Ε. Κοζάνης: Προμήθεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους για τις ανάγκες  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας



Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Αντιπύραρχου Χρήστου Σπυρίδη για την Προμήθεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης εισηγήθηκε στην 45η Οικονομική Επιτροπή την ένταξη της χρηματοδότησής του στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ)  με το ποσό των 15.314,00€.

Πρόκειται για έναν άκρως απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό αφού σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα συναγερμού και εξόδου των πυροσβεστικών οχημάτων έχει χρονομετρηθεί ότι απαιτούνται 40’ προκειμένου να ανοίξουν χειροκίνητα οι πόρτες εξόδου των οχημάτων με ό,τι  αυτές οι καθυστερήσεις συνεπάγονται τόσο στην εξάπλωση των πυρκαγιών όσο και στον απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες.

Εξ άλλου ο εξοπλισμός θα καλύψει ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας λειτουργώντας ως εφεδρική μονάδα για την ηλεκτροδότηση:

  • των κινητήρων που ελέγχουν το άνοιγμα των πορτών του όρχου των οχημάτων
  • της αντλίας βενζίνης που τροφοδοτεί τα οχήματα
  • των φωτεινών σημάνσεων έκτακτης ανάγκης
  • του τηλεφωνικού κέντρου και
  • των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η λεπτομερής μελέτη έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης και είναι ακόμα μία αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των σπαστών θυρών στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας.

Ο Διοικητής κ. Χρήστος Σπυρίδης εξέφρασε για μία ακόμη φορά τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη για το συνεχές  ενδιαφέρον και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο ύψιστης σημασίας έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.