Ανακοινώσεις Σωματείων για την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ – Σειρά συναντήσεων του Σωματείου «Σπάρτακος»Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ που απεργούν την Τρίτη 19 Οκτώβρη.

Το νέο βήμα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., με την μορφή της αύξησης κεφαλαίου χωρίς την συμμετοχή του Δημοσίου, παράλληλα με την απολιγνιτοποίηση, αποτελεί ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Είναι ένα ακόμα βήμα στην πολιτική της απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κάθε βήμα σε αυτή την πορεία κερδισμένοι έβγαιναν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και χαμένοι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι ξέχωρες από όλα τα δινά που περνάει ο λαός. Μαζί με τη πανδημία που καλπάζει και εδώ στη περιοχής μας έρχονται να κουμπώσουν οι αυξήσεις σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουμε με 4ωρα και 6ωρα, Κυριακές, black Friday, λευκές νύχτες ζούμε από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση και τον πλούτο που συγκεντρώνουν μία χούφτα μεγάλοι όμιλοι του κλάδου από τον δικό μας τον ιδρώτα.

Με τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης που τρέχει αλλά και τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση που προβλέπετε αύξηση της τιμής της και τιε τιμές του ρεύματος που επίσης αυξάνονται η ζωή μας θα γίνει κόλαση.

Παίρνουμε θέση δίπλα στου εργαζόμενους της ΔΕΗ μόνιμους, εργολαβικούς και 8μηνίτες.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ τη Κυριακή 17 Οκτώβρη και στη προσυγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας στις 4:30μμ


Συνάντηση Σπάρτακου με Σωματείο Εστίασης, Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας & ΕΒΕ Ν. Κοζάνης

Την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζόμενων για την διατήρηση του Δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ αλλά και στην προσπάθεια για αποτροπή της βίαιης μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή, εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης.

Και οι τρεις φορείς όχι απλά αντιλαμβανόμενοι αλλά βιώνοντας ήδη της αρνητικές συνέπειες από την συρρίκνωση της λιγνιτικής δραστηριότητας και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που θα έχει η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, τάχθηκαν (όπως και διαχρονικά έχουν κάνει) στο πλευρό του Σωματείου καλώντας τον κόσμο, στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα αλλά και σε συμμετοχή σε κάθε είδους δράση που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ Δ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.