Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Καλλιόπης Βέττα με θέμα την επιδότηση θέρμανσης για τους χρήστες της Τηλεθέρμανσης


 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Επιδότηση θέρμανσης για τους χρήστες της Τηλεθέρμανσης».

Η ερώτηση βασίζεται σε υπομνήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κοζάνης και του Σωματείου Εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στα οποία καταγράφεται το αίτημα των δύο φορέων για την επιδότηση των χρηστών τηλεθέρμανσης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν, εκτός των άλλων, ότι η οικονομική κρίση, η ανεργία, η έλλειψη επενδυτικών δράσεων στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ, η πανδημία και οι πολλαπλές απώλειες από την βίαιη απολιγνιτοποίηση δημιουργούν ένα ζοφερό σκηνικό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Παράλληλα, η έλλειψη επιδότησης για τους χρήστες τηλεθέρμανσης αποτελεί μια μοναδική, αρνητική διάκριση που επηρεάζει δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, ιδιαιτέρα σε συνθήκες πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που ήδη υφίστανται στην περιοχή.

Τέλος, κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν επιτέλους συγκροτημένες παρεμβάσεις για την στήριξη των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης μιας και, εκτός από τις τοπικές ιδιαίτερες συνθήκες που αναφέρθηκαν, αντιμετωπίζουν όπως όλοι οι πολίτες της Ελλάδας τις συνέπειες από την διεθνή άνοδο των τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, καθώς και τις συνακόλουθες, μεγάλες αυξήσεις στα καταναλωτικά και κεφαλαιουχικά αγαθά που ήδη παρατηρούνται στην χώρα μας.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Καλλιόπης Βέττα με θέμα την επιδότηση θέρμανσης για τους χρήστες της Τηλεθέρμανσης

 1. Μ.Ρ. Αναρράχωβα

  - Edit

  Απαντήστε

  -Ίσως το αίτημα για επιδότηση παροχής θερμικής ενέργειας, θα πρέπει να γίνεται στην διαδικασία παραγωγής της και οι συμβάσεις με τους Δήμους να μην έχουν απόκλιση τιμών από τις σημερινές. Φοβάμαι ότι οι “επιδοτήσεις” είναι πρόσκαιρες και δεν έρχονται για να μείνουν …..
  -Σίγουρα η διεκδίκηση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, που υφίστανται μεγάλη πίεση από τις μεγάλες αυξήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης και η εν γένει απότομη και κατακόρυφη αύξηση γενικά του τιμάριθμου, επηρεάζουν απόλυτα τη ζωή των μισθοσυντήρητων.
  -Κυβέρνηση και αντιπολίτευση φοβούνται να προφέρουν τη λέξη “ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ” σαν να είναι καλπο-διωκτική λέξη …..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.