Ενημέρωση για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου



Αγαπητοί συμπολίτες μας και κοινωνικοί εταίροι, σας ενημερώνουμε ότι, 

στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), οι απόφοιτοι μας έχουν σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας.

Το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των ΕΝΕΕΓΥΛ, απευθύνεται σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει και είναι κάτοχοι απολυτηρίου αλλά και πτυχίου Λυκείου των ΕΝΕΕΓΥΛ. 

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και στη διευκόλυνση των αποφοίτων μας προκειμένου να ενταχτούν, αλλά και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες και περιλαμβάνει «εκπαίδευση στο χώρο εργασίας», 28 ώρες την εβδομάδα, επιμερισμένο σε 4 ημέρες και 7 ώρες την ημέρα. Η οικονομική επιβάρυνση της επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 9,30 ευρώ ανά ημέρα εργασίας, από το συνολικό ποσό των 21,78 ευρώ που ορίζεται ως αποζημίωση των μαθητευόμενων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών και καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Οι μαθητευόμενοι θα υποστηρίζονται στο χώρο εργασίας από έναν επόπτη καθηγητή αντίστοιχης ειδικότητας και από Ψυχολόγο ή Κοινωνικό Λειτουργό, όταν παρίσταται ανάγκη. Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

Βάση των παραπάνω, σας προσκαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης αποφοίτων μας στο χώρο εργασίας σας και να επικοινωνήσετε μαζί μας για περεταίρω διευκρινήσεις και πληροφορίες.  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  

Η Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κοζάνης 

Σκαμπαρδώνη Ελένη 

Τηλ επικοινωνίας: 2461037536

Πληροφορίες: Ελένη Σκαμπαρδώνη – Διευθύντρια ΕΝΕΕΓΥΛ

Αναστασία Βαβλιάρα – Κοινωνική Λειτουργός ΕΝΕΕΓΥΛ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.