1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Αφιέρωμα στην ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών – Δείτε το βίντεο



Μια περσινή οπτικοακουστική δημιουργία τους θυμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 30 του Σεπτέμβρη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Από τους Εθνικούς Ευεργέτες, με καταγωγή από τη Σιάτιστα, μέχρι τους τοπικούς ευεργέτες, που τα ονομάτά τους μένουν στενά δεμένα με την ιστορία του τόπου μας. Ένας μακρύς κατάλογος που αναμφίβολα μπορεί να δώσει στη Σιάτιστα το όνομα «Πόλη των ευεργετών και δωρητών».

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών με τίτλο «Μες στο φως των Ευεργετών» δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή σε διαγωνισμό του European School Radio μέσα από το γενικό θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς».

Το πρωινό της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο, παρακολούθησαν ξανά την περσινή δημιουργία τους ενώ το βραδάκι της ίδιας μέρας, για μια ώρα περίπου, οι φωνές τους ακούστηκαν γύρω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, μέσα από τη σχετική προβολή στον εξωτερικό πέτρινο τοίχο.

Ένα μικρό αφιέρωμα των μαθητών στους ευεργέτες της πόλης μας και το έργο τους. Σχολικές εργασίες πάντα επίκαιρες, που κάθε φορά θα δίνουν αφορμή για κουβέντα με τα παιδιά.

30 Σεπτέμβρη: Ευγνωμοσύνη σε ανθρώπους που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας, μέσω της προσφοράς τους.

“Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση”

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.