Βίντεο: Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την επίσκεψη Ν. Παπαθανάση και Ελίζας Φερέιρα



Το να συναινεί κάποιος σε μία διαδικασία η οποία καθιστά την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση του Ελληνικού λαού, βορά στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων είναι σημαίνει ότι γίνεται συνεργός σε ένα έγκλημα που τις συνέπειές του θα κληθεί να τις πληρώσει ακριβά όχι μόνον η νυν αλλά και οι επόμενες γενιές.

Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ βρίσκει κάθετα αντίθετο όχι μόνο το συνδικάτο αλλά σύσσωμους τους εργαζόμενους και την κοινωνία που ήδη υφίσταται τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και των παρελκόμενων αυτής.

Σε μία έμπρακτη πράξη αντίθεσης στα όσα δρομολογούνται, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση και της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζας Φερέιρα.

Απευθυνόμενο προς την Επίτροπο το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ –εκπροσωπώντας το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ- είχε την ευκαιρία να εκφράσει την αντίθεσή του στα όσα δρομολογούνται στη ΔΕΗ αναλύοντας τους λόγους και το αρνητικό αντίκτυπο αυτών.

Με την επισήμανση ότι το συνδικάτο δεν είναι ενάντια πράσινη ενέργεια (με την προϋπόθεση ότι η όποια μετάβαση θα γίνει ορθολογικά, προς όφελος των εργαζόμενων και της κοινωνίας) ζητήθηκε να παραταθεί η λειτουργία λιγνιτικών μονάδων και να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για μία ΜΗ βίαιη μετάβαση.

Οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και το Συνδικάτο στήριξαν επί 71 ολόκληρα χρόνια μία επιχείρηση που έβαλε τη σφραγίδα της στην παροχή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας υπό δημόσια ταυτότητα και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την εκχώρησή της σε συμφέροντα που δημιουργούν πολλούς και «επικίνδυνους» παράγοντες για την απρόσκοπτη και φθηνή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου Σπάρτακος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.