Πρωτοβουλία του Γ. Αμανατίδη για συνάντηση στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη – Τι συζητήθηκε

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε στο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Σερβίων και Κοζάνης κκ Παύλος, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αχίλλας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης κ. Πολυνείκης Αγγέλης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση του παλαιού Γυμνασίου-Λυκείου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και αντιμετωπίστηκαν επιτόπου διάφορα θέματα προστασίας και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς που έθεσε ο Δήμαρχος. (Έκθεση Αρχαιολογικής και Βυζαντινής Συλλογής, συντήρηση του Αγίου Δημητρίου Γρατσάνης, απαλλοτρίωση του ιδιωτικού ακινήτου Καμκούτη επί του οποίου βρίσκεται Παλαιοχριστιανική Έπαυλη).

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο παρουσιάστηκε ως εμβληματικό έργο που αποτελεί το σημείο αναφοράς έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και προς το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης είναι η ναυαρχίδα του πολιτισμού στην πόλη και συμφωνήθηκαν τα βήματα για την αναβάθμισή του.

Γραφείο Τύπου
Γιώργος Αμανατίδης

 
 

loading…


 
 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πρωτοβουλία του Γ. Αμανατίδη για συνάντηση στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη – Τι συζητήθηκε

  1. Αφρός…… Έναν νέο δε βλέπεις έχουν γατζωθεί στης καρέκλες και δεν σηκώνονται να δουλέψει κάνας νέος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.