Π.Ε. Καστοριάς: Υπογραφή συμβάσεων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αναδασμού


 

830.797,98 ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. Καστοριάς-Υπογραφή σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

  Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργο Κασαπίδη σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

  Το έργο προϋπολογισμού 830.797,98 ευρώ με Φ.Π.Α είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων ( ΣΑΕΠ 541) της Π.Ε. Καστοριάς.

  Οι μελέτες για την κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών διέλευσης των ρεμάτων, καθώς και η απομάκρυνση φυτικής βλάστησης, φερτών υλικών, λάσπης, σκουπιδιών και μπαζών

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με δράσεις και έργα στοχεύει  στην ασφάλεια των πολιτών, στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος .Οι καθαρισμοί και τα έργα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες αντιμετώπισης πλημμυρικών κινδύνων.

Παράλληλα έργα αναδασμού Κομνηνάδων στην Π.Ε. Καστοριάς –Υπογράφηκε η Σύμβαση έργου.

  Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΚΟΜΝΗΝΑΔΩΝ-Α΄ ΦΑΣΗ» προϋπολογισμού 90.960,25 ευρώ (με Φ.Π.Α).  Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ 2021/Π.Ε. Καστοριάς .

   Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή  παράλληλων έργων αναδασμού στο αγρόκτημα αναδασμού Κομνηνάδων του Δήμου Νεστορίου και αναφέρεται σε εργασίες διάνοιξης, αμμοχαλικόστρωσης αγροτικών  δρόμων και κατασκευής τεχνικών στο νέο καθεστώς αναδασμού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου. 

      Με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας της γεωργικής εκμετάλλευσης, η Περιφερειακή Αρχή θέτει με τα έργα υποδομής  που σχεδιάζει και υλοποιεί,   ορθολογικές βάσεις για αποδοτική αξιοποίηση της γεωργικής γης.        Παράλληλα ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών της Π.Ε Καστοριάς.

    Τα έργα υποδομής  του πρωτογενή τομέα όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν θετικό πρόσημο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα προσφέρουν δυνατότητες για καλύτερες συνθήκες παραγωγής, με σύγχρονες υποδομές άρδευσης και καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στη γη και τις καλλιέργειές τους, απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.