Ολοκληρωμένη ενημέρωση για την Αρθροσκόπηση Γόνατος και Ώμου και πως εφαρμόζει η Ρομποτική Χειρουργική στην ορθοπεδική



Η αρθροσκοπική χειρουργική έχει βοηθήσει στην άμεση αποκατάσταση των βλαβών που μπορεί να παρουσιαστούν στον γόνατο ή στον ώμο. 

Αρθροσκόπηση Γόνατος

Η άρθρωση ενός γόνατος αποτελείται από αρκετά κομμάτια όπως την επιγονατίδα, την κνήμη και το μηριαίο οστό. Σε κάθε πλευρά της άρθρωσης βρίσκεται και από ένας μηνίσκος. Ο έσω μηνίσκος βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά, ενώ ο έξω μηνίσκος στην εξωτερική. 

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι ένα χειρουργείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία και αποκατάσταση σε διάφορες παθήσεις όπως είναι η ρήξη πρόσθιου χιαστού, η ρήξη οπίσθιου χιαστού, οι βλάβες αρθρικού χόνδρου κ.α. Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια ελάχιστα επεμβατική εγχείρηση και έχει πολλά πλεονεκτήματα. 

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι ότι έχει λιγότερες ουλές και αιμορραγία καθώς επίσης και μικρότερες τομές.

Την ημέρα του χειρουργείου ο ασθενής πρέπει να προσέλθει κατά τις πρωινές ώρες καθώς και δεν πρέπει να έχει φάει ή να πιει κάτι από το προηγούμενο βράδυ. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται με νάρκωση.

Αρθροσκόπηση Ώμου

Όπως και η αρθροσκόπηση γόνατος, έτσι και η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις βλαβών της άρθρωσης στην περιοχή του ώμου. Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική που σκοπό έχει να θεραπεύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον ώμο.

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα θα μπορούσαν να είναι η ακρίβεια, η αποτελεσματική αποκατάσταση καθώς και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και ο ορθοπεδικός χειρουργός μπορεί να σας λύσει κάθε σας απορία. Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από την περίπτωση του κάθε ασθενή καθώς επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και τον ιατρικό εξοπλισμό.

Υπάρχουν και άλλων ειδών αρθροσκοπήσεις που μπορούν να αποτελέσουν σύγχρονες λύσεις και τεχνικές για περιπτώσεις όπως το κάταγμα ισχίου. 

Ρομποτική Χειρουργική

Η ρομποτική χειρουργική είναι μια εντελώς σύγχρονη μέθοδος που πλέον χρησιμοποιείται για πάρα πολλές περιπτώσεις στην ορθοπεδική και δίνει λύση σε πάρα πολλά προβλήματα. Τα πλεονεκτήματα της είναι η μεγάλη ακρίβεια καθώς και ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη αιμορραγία.

Το κόστος δεν είναι συνήθως προσιτό, ωστόσο εξαρτάται από την περίπτωση του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να επικοινωνήσετε με έναν ορθοπεδικό χειρουργό που θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την επέμβαση, την διαδικασία καθώς και πόσο κοστίζει η ρομποτική χειρουργική.

Dr. Kosta Dretakis,

Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθήνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.