ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Πωλητήριο στη ΔΕΗ βάζει η Κυβέρνηση» – Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ένωση»



Η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης να “χαριστεί” η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη της αλήθειας που λέει ότι “ο κατηφορος δεν έχει τέλος”…

Δυστυχώς, για τη χώρα μας και το λαό της, η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο “ακριβά ασημικά” της ..

Η αύξηση του Μετοχικου Κεφαλαίου της ΔΕΗ κατα 750 εκατ. ευρώ με τους όρους που γίνεται , δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με “παραίτησή” του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας.

Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΔΕΗ περα απο το σοκ που ενιωσαν απο την είδηση για την “απώλεια” της Επιχειρησης που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία, αισθάνονται και προδομένοι : Οι υποσχέσεις του κ.Στάσση για “ανάπτυξη” και έναν “νέο κύκλο ανάπτυξης με υψηλή κερδοφορία” ηταν κενές περιεχομένου και ψευδεπίγραφες… Μια συρικνωμένη ΔΕΗ, ενα “κουφάρι” που θα άγεται και θα φέρεται απο την …ευρεία διασπορά ποσο αξιόπιστα μπορει να συμβάλει στα δημόσια έσοδα και γενικοτερα στο δημόσιο συμφέρον;

Η απόφαση της Διοίκησης γίνεται κατ΄εντολήν τη Κυβέρνησης η οποία και θα έχει πλέον την βαρυτατη ευθυνη για την απώλεια της ΔΕΗ, μιας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους “τζάμπα μάγκες” που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρησεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως ο ΔΕΔΔΗΕ , προσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν.


«ΕΝΩΣΗ»: Μετά τον ΔΕΔΔΗΕ το έγκλημα ολοκληρώνεται με την ΔΕΗ  

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και την ξαφνική απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ αλλάζει σελίδα.

Η ΔΕΗ που επί χρόνια συνέβαλε για την ηλεκτροδότηση και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η επιχείρηση του Ελληνικού Λαού που κατέχει μέχρι σήμερα το 51%, δυστυχώς θα περάσει σε ξένα χέρια, απολαμβάνοντας σίγουρα κέρδη.

Η διάσωση της ΔΕΗ αποτελούσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση και την διοίκηση της επιχείρησης, ΓΙΑΤΙ τώρα μετοχοποιείτε χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου;

Συναδέλφισσες –οι:

Καλούμαστε να δώσουμε για άλλη μια φορά τον αγώνα μας, να δώσουμε τη μάχη μας ώστε να αποτρέψουμε το       ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ που ανήκει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.