Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης



Προς την Διευθύντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Κοινοποίηση

1. Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας
2. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
3. Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Κοζάνης
4. MME

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με μέτρα κατά του κορονοιού σε όλους τους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα στα σχολεία τα μέτρα αφορούν στην προσκόμιση και επίδειξη εγγράφων νόσησης και εμβολιασμού, των αποτελεσμάτων των self test δυο φορές την εβδομάδα για τους μαθητές και των αποτελεσμάτων rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Επίσης, για την αποφυγή συνωστισμού γίνονται τα διαλείμματα σε διαφορετικούς αύλειους χώρους για κάθε τάξη.

Δυστυχώς όμως, όλα αυτά ανατρέπονται όταν μέσα στις τάξεις το μαθητικό δυναμικό ανέρχεται στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών στους 25 μαθητές ενώ στα τμήματα της Α’ Λυκείου στους 27 μαθητές. Στο σχολείο μας υπάρχει επαρκής αριθμός αιθουσών για να χρησιμοποιηθεί με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη.Υπήρξε η δυνατότητα για τη δημιουργία 6ου τμήματος η οποία και απορρίφθηκε με αποτέλεσμα τη μετακίνηση των μαθητών σε άλλο σχολείο.

Όπως γίνεται κατανοητό κάτω από αυτές τις συνθήκες όλα τα προηγούμενα μέτρα ασφαλείας ακυρώνονται στην πράξη.

Εμείς οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ εκφράζουμε την ανησυχία μας, τον προβληματισμό μας και τη διαμαρτυρία μας για τον μεγάλο αριθμό μαθητών μέσα στην τάξη που οδηγεί αναγκαστικά στην αναποτελεσματικότητα των <<μέτρων>>….

Ευχόμαστε η πραγματικότητα να μας διαψεύσει.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.