Συνάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη – Τι συζητήθηκε



Σημαντικά θέματα για την περιοχή συζήτησε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης στη συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Από τη συζήτηση προέκυψαν καλές ειδήσεις:

  • Η έναρξη, τις αμέσως επόμενες ημέρες, της υλοποίησης του στοχευμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ, ύψους 107 εκ ευρώ, για τη Δίκαιη Μετάβαση, που αναφέρεται:
    • Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
    • Στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους άνεργους
    • Στην επιχορήγηση μετεγκατάστασης
    • Στη συμβουλευτική, κατάρτιση και απασχόληση ανέργων
  • Η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  • Στην ενεργειακή αναβάθμιση της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ της Κοζάνης και τη μετατροπή της σε Πράσινο Σχολείο, στο πλαίσιο του έργου GRAEDUCATION, με σκοπό την παροχή ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε άνεργους, σε ειδικότητες που σχετίζονται με το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της πράσινης οικονομίας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που απαντάει στο αίτημα για την κατάρτιση του δυναμικού της περιοχής σε αντικείμενα που θα εμφανίσουν αυξημένη ζήτηση το επόμενο διάστημα και για το σκοπό αυτό ο Διοικητής του ΟΑΕΔ θα επισκεφθεί αύριο την Κοζάνη.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του νομού ζήτησε:

  • Την εφαρμογή στοχευμένου προγράμματος στην περιοχή για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες υφίστανται εδώ και καιρό τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων για ανέργους, πρώην εργαζόμενους στη «λιγνιτική βιομηχανία», που εκτός από εργολαβικούς εργαζόμενους θα πρέπει να περιλαμβάνουν και όσους έχουν απασχοληθεί κατά καιρούς στη ΔΕΗ με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
  • Την εφαρμογή ειδικού εκτεταμένου προγράμματος για άνεργους 50+ και μακροχρόνια άνεργους, δεδομένων των ειδικών εργασιακών χαρακτηριστικών της περιοχής και του γεγονότος ότι αρκετοί συμπολίτες μας που πλησιάζουν στα όρια της συνταξιοδότησης, αδυνατούν να τα συμπληρώσουν.
  • Τη λειτουργία και στελέχωση γραφείου του ΟΑΕΔ στην ΠΕ Κοζάνης, για την εκπόνηση ειδικών δράσεων και κυρίως την παροχή ενημέρωσης σε ενδιαφερόμενους (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, ο Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Η προστασία και αναβάθμιση της απασχόλησης στον τόπο μας αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, ώστε να αποδειχθεί η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή πραγματικά Δίκαιη και Βιώσιμη. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στη δουλειά του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη και των συνεργατών του, και την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων σε αυτή την κατεύθυνση».

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Συνάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη – Τι συζητήθηκε

  1. Φειδιππίδης( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Απο τη δικαιη μεταβαση στην αναπτυξη και τις Ολύμπιες αφίξεις επενδύσεων μεχρι τα γραφεια του ΟΑΕΔ,εύρεσης εργασίας,μιας σπιθαμης δρομος των μαραθωνοδρομων της υποκρισίας και πολιτικης παραπλάνησης του λαού !!
    ” αποκτησαμε τη συνηθεια να υποκρινομαστε μπροστα στους αλλους σε τετοιο βαθμο ωστε στο τελος ν’ αρχιζουμε να υποκρινομαστε μπροστα στον εαυτο μας”
    Ροσφουκό.

    1. Φειδιππίδης( στελιος)

      - Edit

      Απαντήστε

      Δεν χρειαζεται να εχει καποιος προφητικο αξιωμα η το χαρισμα φυσιγνωμικων χαρακτηριστικων για να διαπιστωσει το ποιόν καποιου προσωπου!
      Για να εισαι διοικητης του ΟΑΕΔ πρεπει να εισαι ο,τι εκλεκτικοτερο διαθετει ενα κόμμα!
      Οταν παιζεις με τα ονειρα χιλιαδων ανεργων ανθρωπων και ιδιαιτερα νεων και αμειβεσαι με παχυλους μισθους,τοτε εισαι ο μπορμαν,ο ισχυροτερος με τα τον εναν!!
      Και επειδη και οι δυο μασκας φέρουσι,αξιζει το παρακατω γνωμικο
      ” Η ειλικρινεια ειναι η μάσκα της ψυχής,ενώ η υποκρισία η μάσκα της”
      Διοικητης του ΟΑΕΔ,χωρις αναγνωρισμένο πτυχιο,εργαστηκε σε μια ” δεξαμενη σκέψης” στο Ντενβερ!!
      Αυτος ο ανθρωπος χωρις αναγνωρισμενο πτυχιο,θα ζηταει πτυχια απο τους ανεργους νεους και μεταπτυχιακα,ο ανθρωπος που εργαστηκε σε ” δεξαμενη σκεψεως”,αλλαζε συνεχεια φανελες απο την κουραση ,θα αξιολογει μαραζωμενα απ την ανεργια νεα παιδια,ο ανθρωπος που ” δουλευε” στο Ντενβερ,καμια σχεση με την Ελλαδα κοβεται για τα προβληματα των Ελληνων!!
      Εργαστηκε σε ” δεξαμενη σκεψης””,μαλλον κολλουσε και βαρέα ενσημα!!
      Αχ βρε πατερα!
      Δουλευες 60 τοσα χρονια μεσα στα ποιμνιοστάσια και τυροκομεία,τρυπησαν τα κοκαλα σου απ την υγρασια ,δεν γνωρισες τι χρωμα ειχε το σαββατο και κυριακη,στη δικια σου τη δουλεια δεν υπήρχαν καθημερινες και σχόλες,μερα- νυχτα διπλα στο καζάνι με το γάλα….αν ξαναρθεις στη ζωη θα σε στείλουμε στο Ντένβερ,θα εργαζεσαι σε ” δεξαμενη σκεψεως”……..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.