Β. Κωνσταντόπουλος: «Για τον Χρήστο Γυλτίδη και την Στέλλα Τζικανούλα – Ο δήμαρχος πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα»



Του Β. Κωνσταντόπουλου:

 

Τον Χρήστο Γυλτίδη δεν τον γνώριζα. Άκουγα για ένα προπονητή του στίβου στα Σέρβια, που έκανε εξαιρετική δουλειά με τα παιδιά και είχε αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. 

 

Είχα την χαρά και την ευτυχία να τον γνωρίσω ως δήμαρχος. 

Είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Ευγενής, προσηνής, ευπρεπής, αξιοπρεπής, ταπεινός, εργατικός και κυρίως υπομονετικός με τα παιδιά.

 

Δεν μπορώ να μιλήσω για το πόσο καλός δάσκαλος είναι γιατί δεν είχα την τύχη να γυμνάζει τα παιδιά μου. Αν κρίνω όμως από αυτά που διάβασα σήμερα στο διαδίκτυο για το ποιόν του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Γυλτίδη Χρήστου και την αξία του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Γυλτίδη, οποιαδήποτε έκφραση γνώμης για τον Χρήστο, θα τον αδικούσε και θα ήταν σίγουρα υποδεέστερη της πραγματικής του αξίας. 

 

Την Στέλλα Τζικανούλα την γνώρισα και αυτήν ως δήμαρχος. Ένα κορίτσι με πείσμα και θέληση για διάκριση τόσο για την ίδια όσο και για τον τόπο της. Οι διακρίσεις της την έκαναν πανελληνίως γνωστή και μέσα από τις διακρίσεις της έγινε η καλύτερη πρέσβειρα του τόπου μας.

 

Οι δύο αυτοί άνθρωποι, πρεσβευτές του τόπου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό αντιμετωπίστηκαν από τους αρμόδιους με προσβλητικό και ιταμό τρόπο.

Και άνθρωποι σαν τον Χρήστο και την Στέλλα με αξιοπρέπεια, με προσωπικότητα, που πατούν γερά στα πόδια τους,  δεν μπορούσαν να ανεχθούν προσβλητικές συμπεριφορές από κανέναν.

Και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η ρήξη και ο εξαναγκασμός σε παραίτηση. 

 

Η απώλεια και των δύο αυτών προσωπικοτήτων του αθλητισμού από τον τόπο μας δεν είναι μια απλή διαδικασία, δεν είναι μια διοικητική ή αθλητική αλλαγή στον στίβο του Τιτάνα. 

 

Ο Χρήστος και η Στέλλα πρώτα και πάνω από όλα υπήρξαν παιδαγωγοί, υπήρξαν δάσκαλοι και διαμορφωτές ισχυρών χαρακτήρων και προσωπικοτήτων, υπήρξαν οι πλάστες των παιδιών μας. 

Η απώλειά τους είναι ένα μεγάλο πλήγμα στο αξιακό σύστημα του τόπου μας, που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στο μέλλον των παιδιών μας και κατά συνέπεια στο μέλλον της περιοχής. 

 

Με απλά λόγια ο Χρήστος και η Στέλλα ήταν δύο άριστοι δάσκαλοι και η απώλειά τους θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλους αλλά ιδιαίτερα στα παιδιά μας.

 

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο δήμαρχος ήταν γνώστης όλων των λεπτομερειών του θέματος. 

Και έπρεπε γρήγορα και άμεσα να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Δυστυχώς παρέμεινε θεατής των γεγονότων και ιδού τα αποτελέσματα.

 

Καλώ τον δήμαρχο,  έστω την ύστατη αυτή ώρα, να αποδοκιμάσει δημοσίως τις συμπεριφορές των υπευθύνων προς τα πρόσωπα του Χρήστου και της Στέλλας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η γαλήνη στα εσωτερικά του συλλόγου.

Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε μαζί του και θα στηρίξουμε κάθε του ενέργεια, σε όλα τα όργανα του δήμου, όπου η παράταξή μας είναι η πλειοψηφούσα παράταξη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει ισχυρά απέναντί του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.