Κυριάκος Βελόπουλος: «Οι κτηνοτρόφοι της Κοζάνης αντιδρούν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε βοσκοτόπια της περιοχής τους»



Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Οι κτηνοτρόφοι της Κοζάνης αντιδρούν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε βοσκοτόπια της περιοχής τους»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κτηνοτρόφους του Βατερού της Κοζάνης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, επί ποδός βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη ως άνω περιοχή ενάντια στην προοπτική δημιουργίας μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων μέσα στα όριά της. Όπως υποστηρίζουν οι ανωτέρω, σχεδιάζεται να κατασκευαστούν φωτοβολταϊκά πάρκα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις άνω των 10.000 στρεμμάτων. Οι άνω εκτάσεις, όμως, χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής ως βοσκοτόπια και θεωρούν δικαιολογημένα οι τελευταίοι ότι, τα σχεδιαζόμενα φωτοβολταϊκά πάρκα θα οδηγήσουν σε αφανισμό την ντόπια κτηνοτροφία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Θα επιτρέψετε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε χαρακτηρισμένους βοσκότοπους, τόσο στην περιοχή του Βατερού, της Κοζάνης, όσο και στα γειτονικά χωριά της εν λόγω περιοχής, ενάντια στα συμφέροντα και στην βούληση της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.