Ηλεκτροκίνηση, ποδηλατάδα και περίπατο γυναικών περιλάμβανε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Κοζάνης



Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, η κεντρική πλατεία Κοζάνης μετατράπηκε σε μικρό ποδηλατοδρόμιο. Άτομα όλων των ηλικιών, τηρώντας τα μέτρα, γνώρισαν την ηλεκτροκίνηση μέσα από τα εκθεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διέθεσαν έμποροι της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Η δράση «Το μέλλον είναι ηλεκτρικό – Μία γνωριμία με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα στο κέντρο της πόλης», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης διήρκεσε όλη την ημέρα του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες, ενώ οδήγησε το καινοτόμο τετράτροχο ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκεύασε ο συντοπίτης μας Δημήτρης Γκλούμπος. Για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και την ηλεκτροκίνηση, μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσε και η βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Επίσης, κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέλη της διαδικτυακής ομάδας του facebook «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» πραγματοποίησαν μία πορεία μηδενικών ρύπων και μηδενικού θορύβου στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο της δράσης «Ποδηλατική διαδρομή με τον ΕΟΣ Κοζάνης», ποδηλάτες πραγματοποίησαν μια μικρή διαδρομή που κατέληξε στην κεντρική πλατεία με επίσκεψή τους στη δράση της ηλεκτροκίνησης.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 4η ημέρα της ΕΕΚ2021, γυναίκες της περιοχής συναντήθηκαν στο Δημαρχείο για τη δράση «Είμαστε σε κίνηση. Όταν οι γυναίκες στηρίζουν η μία την άλλη, ο δρόμος προς την αλλαγή», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης, τον Ξενώνα Φιλοξενία Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Ένας περίπατος γυναικών μέχρι την ΚΔΒΚ, όπου αναπτύχθηκε συζήτηση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει μία γυναίκα κατά τις μετακινήσεις της και άλλα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες σήμερα.

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Κοζάνης θα συνεχιστεί με τη δράση «Ο δρόμος της αλλαγής», πρεμιέρα στο youtube του Δήμου Κοζάνης. Ένα βίντεο με τον περίπατο των γυναικών, τη συζήτηση τους για κινδύνους που συναντούν κατά την μετακίνηση τους στην Ελλάδα το 2021 και τον άλλα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες σήμερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.