Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για την τρίτη δόση του εμβολίου – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα λάβουν sms



Το πράσινο φως έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών , με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την προσεχή Δευτέρα.

Αυτό τόνισε χθες σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει προ ημερών και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των σχολείων και η αλλαγή του καιρού το προσεχές διάστημα κάνουν τους ειδικούς να απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις για εμβολιασμό προκειμένου να «θωρακιστεί» το σύστημα Υγείας -υπό τον φόβο νέας έξαρσης της πανδημίας- αλλά και για να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας που θα φέρει πίσω την κανονικότητα.

Ποιους θα αφορά η τρίτη δόση του εμβολίου

Η Επιτροπή έχει καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου και είναι η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αφενός και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η ένταση των ανοσιακών απαντήσεων επηρεάζεται κυρίως από την ηλικία και από το ιστορικό της έκθεσης του ατόμου στον ιό. Διαπιστώθηκε ότι άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού με ανάγκη να πάρουν μία αναμνηστική δόση.

Στο κάδρο και οι υγειονομικοί για την τρίτη δόση του εμβολίου

Επίσης, τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης, από μελέτες που εξετάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών δείχνουν ότι και άλλες πληθυσμιακές ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την 3η δόση όπως οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για την αποφυγή λοιμώξεων στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για τη μη μετάδοση του ιού στο εργασιακό και στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά κυρίως για την αποφυγή της επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, που μπορεί να προκύψει εάν μεγάλος αριθμός υγειονομικών απομακρύνεται, λόγω λοίμωξης, από τα καθήκοντά του στους χώρους των νοσοκομείων ή των άλλων χώρων παροχής υγείας.

Παγώνη: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, τόνισε σε συνέντευξή της ότι οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες που έχουν εμβολιαστεί και είναι καθημερινά σε άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό σημαίνει θα έπρεπε να έχουν λάβει την τρίτη δόση και νωρίτερα.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά και τις ανακοινώσεις Pfizer και Moderna, ότι η προστασία των εμβολίων τους για τον κορωνοϊό εξασθενεί με τον χρόνο, με τις δύο εταιρείες να ζητούν να προχωρήσει η τρίτη δόση.

Πηγή: iefimerida.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για την τρίτη δόση του εμβολίου – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα λάβουν sms

  1. Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να παρακάμπτονται ιερά τέρατα της Ιατρικής επιστήμης όπως ο νομπελίστας Μοντανιέ ή ο επιδημιολόγος Μπαγκτί που προειδοποιούν για πιθανές σοβαρές συνέπειες των δοκιμαστικών εμβολίων και οι Βασιλακόπουλοι να τους χαρακτηρίζουν γραφικούς ή ψεκασμένους ;
    Άθλια συμπεριφορά δεν είναι να περνάς έντεχνα το μήνυμα προς τα έξω ότι όσοι έκαναν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες και όσοι αρνούνται ασυνείδητοι ;

  2. 8ος 2021
    Μπουρλά: Τα εμβόλια μπορεί να μην “πιάνουν” νέες μεταλλάξεις

    ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ PFIZER ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ COVID-19 ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ.

  3. Οι δοσεις( Μωυσης)

    - Edit

    Απαντήστε

    Την τριτη δοση θα την κανουν οσοι εκαναν την 2η δοση!
    Την τεταρτη,οσοι εκαναν την τριτη κ.οκ!!
    Μονο μην μπερδευτειτε εσεις το επιτροπατο των ειδικων,το κραμα λοιμωξιολογων και πολιτικολογων μαζι και δωσετε την 8 η δοση σε νεοεμβολιασθεντα και τοτε θα μιλαμε για ογδοο θαυμα του κοσμου,τον homo pithikus!!
    Μας ζαλισατε με τοσες δοσεις,ουτε δοσεις του δανειου να’ ταν!!
    Μια φορα εμβολιαστηκαμε κατα της ιλαρας και των αλλων εμβολιων,τωρα;ο,τι ονειρο βλεπει ο Μπουρλά της pfizer ,την αλλη μερα το κανει δοση εμβολιου!!
    Καθε δοση δημιουργει νεα μεταλλαξη,καθε μεταλλαξη νεο εμβολιο!!
    Τελικα τα εμβολια πεθαινουν και οχι ο κορωνοιος!!
    Μαζευτειτε ολοι οι ειδικοι της παγκοσμιας κοινοτητας και επιστημονικα και αργα,οχι βιαστικα και τσαπατσουλικα,φτιαξτε το εμβολιο- σωτηρια του κοσμου!!
    Το καθε κρατος κανει ο,τι θελει,τριτη δοση στην αμερικη απο τους 65 και πανω,εδω απο τους 60 και πανω,σε αλλο κρατος οχι σε παιδια κατω απο δωδεκα,εδω απο νηπια!
    Στο ισραηλ οι εβραιοι εχουν εμβολιαστει ολοι και απο τα χιλιαδες κρουσματα και παρενεργειες ετοιμαζονται να ξαναπερασουν την Ερυθρα θαλασσα απο τις πολλες δοσεις θα φτασουν στο Γιβραλταρ και απο κει στην Ισπανια( η ιστορια επαναλαμβανεται)

  4. ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΕΞΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ.
    Ο ΕΟΦ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ FDA.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΙ-ΜΗΤΣ-ΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΟΥΝΓΚ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΓΕΝΗ.

    FDA News Release
    FDA Approves First COVID-19 Vaccine
    Approval Signifies Key Achievement for Public Health
    August 23, 2021
    Today, the U.S. Food and Drug Administration approved the first COVID-19 vaccine. The vaccine has been known as the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine, and will now be marketed as Comirnaty (koe-mir’-na-tee), for the prevention of COVID-19 disease in individuals 16 years of age and older. The vaccine also continues to be available under emergency use authorization (EUA), including for individuals 12 through 15 years of age and for the administration of a third dose in certain immunocompromised individuals.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ FDA ANAFEREI
    Additionally, the FDA conducted a rigorous evaluation of the post-authorization safety surveillance data pertaining to myocarditis and pericarditis following administration of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine and has determined that the data demonstrate increased risks, particularly within the seven days following the second dose. The observed risk is higher among males under 40 years of age compared to females and older males. The observed risk is highest in males 12 through 17 years of age. Available data from short-term follow-up suggest that most individuals have had resolution of symptoms. However, some individuals required intensive care support. Information is not yet available about potential long-term health outcomes. The Comirnaty Prescribing Information includes a warning about these risks.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ FDA.
    ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ FDA.GOV ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΛΗΜΜΑ COMIRNATY
    Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ
    CΟΜΙΡΝΑΤΥ,INN-COVID-19 mrna vaccine/europa.eu
    Επιλεγεις το λημμα και εμφανιζεται ολο το φυλλο οδηγιων χρησης

  5. ΕΠΕΙΓΟΝ

    επαναπροσδιορισμός της κυβερνητικής πολιτικής πάνω στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    ΤΟ ΑΚΟΎΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ;

    Μη εμβολιασθείς (πληρως ενημερωμένος) Αλλά ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ κατά την φασίζουσα κυβέρνηση. !!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.