Όλα όσα έγιναν στη δίκη με τα ροτβάιλερ – Καταπέλτης η Εισαγγελέας – Η ανώτερη των ποινών χωρίς ελαφρυντικά για τους ιδιοκτήτες των σκυλιών



Μια συγκλονιστική δίκη εκτυλίχθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, σχετικά με την δολοφονική επίθεση των ροτβάιλερ στον ανήλικο Στάθη από την Κοζάνη, ανήμερα του Πάσχα του 2016.

Έπειτα από 6 δικαστικές συνεδριάσεις όπου η ένταση στη δικαστική αίθουσα ήταν υπαρκτή καθόλη τη διαδικασία, η δικαστική αυτή διαδρομή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την κατάθεση του ιατρού του κ. Δουλγερακη όπου εφημέρευε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν. Ο ίδιος κατέθεσε ότι ήταν αδύνατο να κρατηθεί το παιδί στη ζωή, στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Η αγόρευση και η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν καταπέλτης, όπου πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και μεταξύ άλλων τόνισε πως για την  υπαιτιότητα του συμβάντος ευθύνονται αποκλειστικά οι δύο κατηγορούμενοι με ανεπαρκή μέτρα φύλαξης των ζώων τους, ανευθυνότητα και ελλιπή εκπαίδευση των ζώων που διατηρούσαν στην οικία τους, προτείνοντας να καταδικαστούν με την νομική ορολογία των άνευ άνευ. Πιο συγκεκριμένα, στη νομική ορολογία σημαίνει η ποινή που θα τους επιβληθεί να είναι άνευ μετατροπής και αναστολής, κατ’ ουσίαν να φυλακιστούν. Κλείνοντας η ίδια συμπλήρωσε ότι «ο θάνατος του μικρού παιδιού οφείλεται στην επίθεση των σκυλιών σας και υπεύθυνοι είστε εσείς οι δύο».

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο κ. Ζήσης Βρίκος κατά την αγόρευση του συμπλήρωσε
«Ιδίως μετά την κατάθεση του γιατρού, του κ.Δουλγεράκη, δεν υπήρχε καμία ελπίδα ότι το παιδί θα σωθεί. Η παράκληση η δική μας είναι η καταδίκη των ανθρώπων αυτών. Είμαι πολύ φορτισμένος, συμπλήρωσε. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ανθρωποκτονία από δόλο.

Καθηλωτική ήταν η και κα. Παναγιώτα Μπίκα απο την πλευρά της πολιτικής αγωγής του πατέρα, όπου κατά την αγόρευση της τόνισε τα πιο καίρια σημεία του συμβάντος.

«Ούτε ένα συγνώμη δεν ζητήθηκε από τους κατηγορούμενους. Τι άλλες συμπεριφορές θέλετε για να είστε πλέον πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ενδεχόμενο δόλο. Οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν τη ζωή των ζώων πάνω από τη ζωή κάθε ανθρώπινης ζωής, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα αθώο παιδί .Περίγραμμα στο δικαστήριό σας ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχοπαθολογική σύνδεση με τη ράτσα αυτή, ότι μετά το συμβάν οι άνθρωποι αυτοί είχαν στην κατοχή τους πάλι την ίδια ράτσα ζώου. Δεν έχουν επίγνωση ακόμα και σήμερα κανένας από τους δύο της εγκληματική τους πράξη. Αιτούμαστε την παραδειγματική τους τιμωρία και να κριθεί για δολοφονία από ενδεχόμενο δόλο».

Σε συνέχεια της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης, τα σημεία που τόνισαν ήταν αυτά των ελλιπών στοιχείων, όπως οι φωτογραφίες του θύματος που ενδεχόμενα θα μαρτυρούσαν και διαφορετικό, το ιατρικό λάθος και η μη έγκαιρη και σωστή διαχείριση από το Νοσοκομείο Κοζάνης του περιστατικού, κάνοντας λόγο για μια επίθεση με τραγική κατάληξη, αλλά λάθος ιατρικό χειρισμό, ενώ τόνισαν ότι θα ασκήσουν έφεση προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι δυο κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι για δολοφονία από αμέλεια και έλαβαν σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, το ανώτατο των ποινών, χωρίς το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. με την ποινή φυλάκισης των 5 ετών στον καθένα, με μετατροπή της ποινής σε χρηματική καταβολή προς 20 ευρώ ημερησίως έκαστος, καθώς και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης τους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να μην αποκτήσουν άλλο ζώο στην κατοχή τους.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Όλα όσα έγιναν στη δίκη με τα ροτβάιλερ – Καταπέλτης η Εισαγγελέας – Η ανώτερη των ποινών χωρίς ελαφρυντικά για τους ιδιοκτήτες των σκυλιών

  1. Εάν κάποιος θέλει να έχει σκύλο, πρέπει να περνά πρώτα από ψυχίατρο και εάν είναι όλα εντάξει, υποχρεωτική εκπαίδευση σκύλου και ιδιοκτήτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.