Πέθανε ο Καστοριανής καταγωγής δημιουργός του History Channel, Νικόλαος Νταβατζής



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Νικόλαος Νταβατζής, o ομογενής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των τηλεοπτικών δικτύων της καλωδιακής τηλεόρασης Α&Ε και του History Channel που σήμερα παρακολουθούν 335 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Ο Νικόλαος Νταβατζής γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του ήταν γουναράς από την Καστοριά, ο οποίος μετανάστευσε στις Η.Π.Α. το 1930. Μετά τη φοίτησή του στο Λύκειο Bryant High School στην Αστόρια, ο Ν. Νταβατζής πήρε Μπάτσελορ στα Οικονομικά και Μάστερ στην Κοινωνιολογία από το St. John’s University.

Ηταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της A&E (πρώην Arts & Entertainment Network), το οποίο διηύθυνε από το 1983 έως το 2005 ως κοινή επιχείρηση της Hearst Corporation και της τηλεοπτικής ομάδας Disney-ABC. Το 1995 εισήγαγε το History Channel και παρέμεινε ισχυρός υποστηρικτής του προγραμματισμού εκπαιδευτικών και δημοσίων υποθέσεων.

Το 2006 ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους του απένειμε το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών ενώ το 1989 η γαλλική κυβέρνηση τον ανέδειξε σε «chevalier» του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.