Ανοίγει πύλες η Covid Free, αφιερωμένη στην Ελλάδα 85η ΔΕΘ – Οι καινοτομίες, οι συναυλίες, τα περίπτερα


 

Η 85η ΔΕΘ επιστρέφει δριμύτερη και υποδέχεται από σήμερα έως τις 19 Σεπτεμβρίου τους επισκέπτες μετά από έναν χρόνο απουσίας

Covid Free, αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ενέργεια-ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία-ανακύκλωση, η 85η ΔΕΘ επιστρέφει δριμύτερη.

Με πάνω από 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και παρουσία 15 ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, το Βιετνάμ, η Αρμενία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία, η Πορτογαλία, το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σερβία, η Μάλτα, η Βουλγαρία και η Γερμανία, η 85η ΔΕΘ θα υποδεχθεί από σήμερα έως τις 19 Σεπτεμβρίου τους επισκέπτες μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού της άξονα θα φιλοξενήσει στο περίπτερο 13 τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορική τους συνέχεια, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Ξεχωριστή δε θα είναι η παρουσία της Πελοποννήσου με πλούσιο πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων, με δεδομένη τη στενή της σχέση με την Επανάσταση του 1821.

Η φετινή ΔΕΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εμπλουτίζει τη διοργάνωσή της και με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τα 100 πρώτα χρόνια του νεότερου Ελληνισμού. Το αφιέρωμα έχει τον τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ…ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ» και παρουσιάζει την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, οι οποίοι οδήγησαν στην απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας. Περιλαμβάνει κείμενα και φωτογραφίες για τις συγκεκριμένες περιόδους, αντικείμενα τέχνης, λιθογραφίες, ζωγραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και επιστολές πρωταγωνιστών των αγώνων των Ελλήνων.

Κεντρικό ρόλο στη ΔΕΘ θα έχει το θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» με συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και 42 Επιμελητηρίων από όλη την χώρα, με συνολικά 215 επιχειρήσεις-μέλη τους. Ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές θα έχουν στην Έκθεση το ΕΒΕΘ και το ΕΕΘ.

Η καινοτομία, οι start-ups, τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του επισκέπτη στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ψηφιακή Ελλάδα».

Πόλος έλξης των νεότερων ηλικιών αναμένεται να γίνει η θεματική του E-Gaming powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 17 και θα περιλαμβάνει πανελλήνια τουρνουά eSports από το Gameathlon, εκθεσιακό κομμάτι αφιερωμένο σε νέους τίτλους (ακυκλοφόρητοι και μη) και νέες τεχνολογίες για τους επισκέπτες, παρουσιάσεις gaming και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Πέραν του Ε-Gaming στον όροφο του περιπτέρου 2 θα παρουσιαστεί ένα ακόμη παιχνίδι, το HADO. Ως το πρώτο παγκοσμίως τέχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO εισάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων.

Παρούσα στην 85η ΔΕΘ θα είναι και η Cheapart, η οποία φέτος θα κινηθεί γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της διοργάνωσης «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προώθηση και ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα από το εν λόγω υπουργείο. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συμμετάσχει στην 85η ΔΕΘ με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε το Μέλλον Σήμερα», παρουσιάζοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το έργο των εποπτευόμενων φορέων του, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει εκτενή εκθεσιακή αναφορά σε όλες τις start ups μέσα από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σημαντική θα είναι η παρουσία των Πανεπιστημίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του υπουργείου Παιδείας (αφιέρωμα Akademia), τα οποία θα προσφέρουν αναλυτική ενημέρωση στους επισκέπτες για τεχνολογικά έργα νέας γενιάς, όπως drones, ρομποτικά συστήματα κα. Παράλληλα, εντυπωσιακές τεχνολογικά εξελίξεις στον τομέα ευθύνης του θα μπορούν να δουν οι επισκέπτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μια ιδιαίτερη έκθεση αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Περίπτερο 6, με τίτλο «Τhessaloniki ConfEx Park». Πρόκειται για την παρουσίαση σχεδιαστικών προτάσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι μακέτες και τα σχέδια των 15 διαγωνιζόμενων αρχιτεκτονικών ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση, οι οποίες αποτυπώνουν τις διαφορετικές ιδέες και φιλοσοφίες τους για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης. Μάλιστα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και τελετή απονομής των τριών πρώτων βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο οι συναυλίες

Πόλος έλξης θα είναι και πάλι τα music events με τις συναυλίες, όμως αυτή τη φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα γίνονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου με πολλούς δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στην σκηνή της 85ης ΔΕΘ είναι οι Monie Monie Conniente – Διογένης Δασκάλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας και ο Δημήτρης Μπάσης σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Πασχάλης και Swingin’ Cats. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Πώς θα μπείτε

Εκθέτες – συνεργάτες – κατασκευαστές (εργαζόμενοι)

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν να εισέλθουν με βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος rapid test ή PCR.

Οι προσερχόμενοι στο ΔΕΚΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).

Οι επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και υποχρεωτικά συνοδεύονται από ενήλικο άτομο.
Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους προσκομίζουν, εναλλακτικά προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμη και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα παραμείνει ανοιχτό το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν θα εισέρχονται σε αυτό από ξεχωριστή είσοδο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Πηγή: voria.gr


Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανοίγει πύλες η Covid Free, αφιερωμένη στην Ελλάδα 85η ΔΕΘ – Οι καινοτομίες, οι συναυλίες, τα περίπτερα

 1. Ας φανε παντεσπανι( στελιο)

  - Edit

  Απαντήστε

  Διαλεξαν ημερα να κανουν επιδειξη συλληψης τρομοκρατη σημερα στην ΔΕΘ!!
  Απο ιδρυσεως της Εκθεσης,το 1926,δεν ξαναγινε κατι αναλογο!!
  Ειναι τυχαιο;
  Μαλλον δεν εχει αποδεκτες τους δηθεν τρομοκρατες,αλλα για αλλου βαρουσαν τα βιολια!
  Τρεμουν,φοβουνται σαν τα φυλλα στον τυφωνα οι επιτελικοι της αποτυχιας,τρεμουν τις αντιδρασεις των νεων ανθρωπων που διαδηλωνουν αυτη την ωρα δυο δρομους παραπανω απο τα φαιδρα δρωμενα!!
  Ειναι δυνατον ημερα εγκαινιων,ημερα κοσμοπλημμυρας και εκδηλωσεων,διπλα στα τρακτερ,προς πωληση,διπλα στις μηχανες- συσκευες με παγωτα και μαλλια της γριας να κανεις επιδειξη πυγμης για εσωτερικη καταναλωση;
  Ολα ειναι σχεδιασμενα,δε φοβηθηκαν σημερα τους δηθεν τρομοκρατες,εγινε για εκφοβισμο και αποτροπη γεγονοτων!!
  Ξερουν οτι σημερα θα ξεσηκωθει το συμπαν κατα των απαγορευσεων,υποχρεωτικοτητων των συγχρονων λουδοβικων!!!
  Ολα τα χρονια απο το 1926 η ΔΕΘ διανθιζεται με γιορτες,εκδηλωσεις,με χαρα,με ξεγνιασιά,διασκεδαση,αλλα φετος;
  Φετος;
  Φετος ειδικα που ” μυρισε το σφαγειο μας θυμαρι και το κελι μας κοκκινο ουρανο”, φετος που για πρωτη φορα ειναι καμενη η μιση Ελλαδα,φετος που η πανδημια με χιλιαδες ασθενεις και νεκρους γιγαντωνεται,φετος που τα προβληματα της κοινωνιας ξεπερασαν τον Ολυμπο,φετος αρχιζει η αντιστροφη μετρηση!!
  Τους πηρε απο κατω και κανουν σπασμωδικες κινησεις για λιγη παραταση πολιτικης ζωης,θα εξαγγειλει ο εθνικος Εγωτικος και δωρο 150 ευρω σε μαθητες απο 12 μεχρι 18 χρονων ,αρκει να εμβολιασθουν!!
  Δεν υπαρχει ιχνος αξιοπρεπειας,ιχνος ντροπης,δελεαζεις τα μικρα παιδια με τα βρομοχρηματα;
  Πετσοταίζεις τα μικρα παιδια;
  Σαγηνευεις μικρα και αδολα παιδια με την σαγήνη των χρηματων;
  Φοβαστε την κοινωνια ολοκληρη και ιδιως τα νεα παιδια,μια με την επιδειξη των ειδικων δυναμεων,δυο με τον χρηματισμο των μικρων παιδιων,τρεις και το πολιτικο σας τελος!!
  ” αυτος ο Σεπτεμβριος ανηκει στα νεα παιδια,μαθητες και φοιτητες”
  Μια προγευση της επερχομενης ηττας σου γευθηκαμε στην εξοδιο ακολουθια του Ηλιου του Ηλιατορα με τα παρατεταμενα ουουουου!
  Σημερα μαθευτηκε οτι θα σε προστατευουν 5.000 αστυνομικοι,5.000 !!!!
  Τελικα δεν εισαι λαοπροβλητος;
  “Απαντηση θα παρεις με ενοτητα κι αγωνα”( επικαιρο οσο ποτέ)
  Που να μην ησουν και λαοπροβλητος……..
  Το πιο πηχτο σκοταδι της νυχτας( φασισμος) πριν ξημερωσει ελεγε Κοελιο ,ο Παολο!!!
  Το πιο πηχτο σκοταδι της αναλγητης κυβερνηση σου πρι ξημερωσει η πρωτη μερα του Οκτωβρη!!!
  “Ο Σεπτεμβριος που ριχνει την αυλαια” η καλυτερα την αυλαία σου,παραφραζοντας τον προηγηθεντα τιτλο βιβλιου,γαλλικης εκδοσεως!!!
  – γιατι μαζευτηκαν ολοι αυτοι εδω και φωναζουν;
  – δεν εχουν να φανε ψωμι Μεγαλειοτατη!!
  – ας φάνε παντεσπανι!!!!
  Αληθεια στα τα βρεφη και τα νεογεννητα ποσα ευρω θα δινεις για να εμβολιασθουν;
  Δεν αγαπας ουτε τα παιδια,ουτε τους μεγαλους,εχεις μεσα σου την αντουανέτεια ανοσία,ουτε τον εαυτο σου τελικα αγαπας,διαφορετικα θα τον προστατευες απ αυτη την κατρακύλα!!
  Εβαλες τα νεα παιδια δημαγωγε στην πρωτη θεση καθισματων,τα παιδια της γαλαζιας γενιας και τα παιδια της υπολοιπης Ελλαδος στην πρωτη γραμμη της μαχης με την ανεργια,την φτωχεια,τον πονο για να….για να πεσουν πρωτα στην μαχη!!
  Η εκρηξη της δημαγωγιας!
  Αραγε αυτα τα παιδια που εβαλες πρωτη γραμμη εχουν ανεργο πατερα και μανα νοσηλευτρια σε αναστολη;
  Ξεκαρφωτη κοινωνια!!!
  Η εκρηξη της υποταγης!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.