Κάλεσμα της Αριστερής Συμπόρευσης Δυτικής Μακεδονίας για αγωνιστική κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης



Οι φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω των αλλεπάλληλων αντεργατικών –αντιλαϊκών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνησης της Ν.Δ το προηγούμενο διάστημα και απαιτούν μια μαζική, αγωνιστική και ενωτική απάντηση από το Εργατικό – Λαϊκό Κίνημα.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα:

  • Αντιμετώπισε την πανδημία με μέτρα καταστολής, ρίχνοντας όλο το βάρος στο λαό και στην ατομική ευθύνη ενισχύοντας τη ιδιωτική υγεία και τους μεγαλοκλινικάρχες. Αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσλήψεις και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τα κύματα της Πανδημίας αλλά και να προσφέρει αξιοπρεπείς παροχές υγείας στο λαό το υποβάθμισε περισσότερο με υποχρηματοδότηση Αναστολές εργασίας και απολύσεις.
  • Μέσω του Νόμου Χατζηδάκη καταργεί όσα δικαιώματα απέμειναν στην εργατική Τάξη. Κατάργηση του  8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, μέτρα κατάργησης της απεργίας και της Συνδικαλιστικής δράσης. Επιχειρεί πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού ξεκινώντας από το Επικουρικό.
  • Ενισχύει περαιτέρω τον ταξικό χαρακτήρα της παιδείας κλείνοντας δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία αλλά και Πανεπιστημιακές σχολές αποκλείοντας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τις εισαγωγές. Ταυτόχρονα ενισχύει την επιχειρηματική –ιδιωτική παιδεία, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία με αστυνομικούς στα ΑΕΙ κ.α
  • Με την ανικανότητα αντιμετώπισης των πυρκαγιών δημιούργησε τεράστια Περιβαλλοντική καταστροφή την οποία ολοκληρώνει με την τερατώδη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και Φωτοβολταϊκών σε βουνά, δάση, λιβάδια ακόμα και σε γη υψηλής γονιμότητας  
  • Εκτελώντας εντολές του Κεφαλαίου, της ΕΕ και των ΗΠΑ σταματάει αναίτια και πρόωρα τη λιγνιτική παραγωγή δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις ανεργίας, περιβαλλοντική καταστροφή στις περιοχές των λιγνιτωρυχείων και ταυτόχρονα εντείνει την ενεργειακή εξάρτηση με άμεση επίπτωση την τεράστια αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Οι ανατιμήσεις των καυσίμων, του ηλεκτρικού αλλά και των ειδών πρώτης ανάγκης φέρνει σε τραγική κατάσταση τους ανέργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και  τους αυτοαπασχολούμενους που ζουν οριακά με τα πενιχρά τους εισοδήματα  

Για όλους αυτούς τους λόγους, παλεύουμε για την αναγέννηση του μαζικού συνδικαλιστικού και λαϊκού μας κινήματος που θα συγκρούεται αποφασιστικά με την εργοδοσία, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και όλο το «μνημονιακό τόξο». Που θα υπερβαίνει την αγωνιστική απραξία και παράδοση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης για να διατρανώσουμε μπροστά στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο αυτές τις πολιτικές. 

Θέλουμε δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, καθαρό περιβάλλον και γενικότερα ένα επίπεδο ζωής που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες του λαού αλλά και στις τεράστιες δυνατότητες της σημερινής επιστήμης και τεχνολογίας. 

Όλες και όλοι στη Θεσσαλονίκη στις 11/9/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.