Συνάντηση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Φλώρινας



Συνάντηση του Πρόεδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικολάου Συλλίρη, του Γεν. Γραμματέα Γιάννη Τζιόλα και του μέλους της Δ.Ε. Μιχάλη Παπαγιαννάκη καθώς και του Προέδρου της Ν.Ε. / ΤΕΕ Φλώρινας Δημήτρη Μπραγιάννη πραγματοποιήθηκε, χθες (7/9), με τον Δήμαρχο Φλώρινας κο Βασίλη Γιαννάκη, με αντικείμενο συζήτησης τεχνικά θέματα και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε το Τεχνικό Επιμελητήριο να συνδράμει στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων της περιοχής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το ζήτημα της θέρμανσης της πόλης, δεδομένου ότι λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης σταμάτησε η κατασκευή του Αγωγού μεταφοράς ζεστού νερού για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας από τον ΑΗΣ Μελίτης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν είχαν γίνει τα εσωτερικά δίκτυα, είχε σαν συνέπεια να οδηγηθεί ο Δήμος στη χρήση φυσικού αερίου με 6.000 συνδέσεις. Για να καταστεί αυτό εφικτό ο Δήμος εξασφάλισε την τροφοδοσία και από τον αγωγό Φ.Α. ΤΑΠ με σύνδεση στον Περδίκα Εορδαίας, αλλά και μελλοντικά από τον αγωγό που θα έρθει από τα Τρίκαλα Ημαθίας και θα συνδεθεί με τη ΣΗΘΥΑ που θα λειτουργήσει στο χώρο του ΑΗΣ Καρδίας.

Συζητήθηκε ακόμη η μοναδική θεσμοθετημένη Βιομηχανική Περιοχή ΒΙ.ΠΕ.Φλώρινας που λειτουργεί από το 1983 και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης τελευταία, παρόλο που βρίσκεται πλησίον της Σιδηροδρομικής Γραμμής, που οδηγεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Βέβαια, από όλους τους παρευρισκόμενους θεωρήθηκε αρνητικός παράγοντας για επενδύσεις η απουσία του τμήματος του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Φλώρινα-Πτολεμαΐδα, που είναι το μόνο τμήμα, που δεν έχει κατασκευαστεί.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε με έμφαση την άποψη ότι η σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία θα πρέπει να γίνει μέσω της Κρυσταλλοπηγής, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο του 2003 και όχι μέσω άλλων διαδρομών που ακούγονται σήμερα.

Επίσης συζητήθηκε η το έλλειμα που υπάρχει στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης του Δήμου, ο οποίος, σημειωτέον, καλύπτει πολεοδομικά και τους Δήμους Αμυνταίου και Πρεσπών. Μάλιστα, λόγω της έντονης υποστελέχωσης, της υπηρεσίας δόμησης, και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που λογικά συνδέεται άρρηκτα με την προώθηση των μελετών και την κατασκευή Έργων στην περιοχή, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για άμεση πρόσληψη Μηχανικών, σ’ έναν ακριτικό Δήμο, που βάλλεται και από την απολιγνιτοποίηση. Επισημάνθηκε ιδιαιτέρως από τον Δήμαρχο, πως ενώ στον Οργανισμό του Δήμου προβλέπονται 240 οργανικές θέσεις εργασίας σήμερα είναι καλυμμένες μόλις οι 118.

Στη συνέχεια έγινε λεπτομερής αναφορά για τα βασικότερα έργα που απασχολούν το Δήμου και που είναι η κατασκευή των δικτύων του φυσικού αερίου, αλλά και η κατασκευή του διυλιστηρίου Τριανταφυλλιάς που θα πρέπει κατεπειγόντως να δημοπρατηθεί με το σύστημα της μελετοκατασκευής, διότι σήμερα η υδροδότηση της Πόλης γίνεται με σοβαρή δυσχέρεια.

Η συζήτηση έληξε με την υπόσχεση εκατέρωθεν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και το ΤΕΕ/ΤΔΜ θα συνδράμει στο μέγιστο βαθμό και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, σ΄ ένα Δήμο που βρίσκεται σε ιδιαίτερα νευραλγική περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.