Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα σε παιδιά το καλοκαίρι – Τι δείχνουν τα στοιχεία



Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Η άνοδος των κρουσμάτων στις ηλικίες κάτω των 17 ετών είναι ραγδαία την ώρα μάλιστα που φέτος το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό στα σχολεία αλλάζει.

Τα στοιχεία για τα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας έως και 17 ετών παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και δείχνουν ότι Ιούλιο και Αύγουστο οι μολύνσεις στους νέους… ξέφυγαν.
Απρίλιος: 6.802 κρούσματα
Μάιος: 9.011 κρούσματα
Ιούνιος: 2.962 κρούσματα
Ιούλιος: 13.948 κρούσματα
Αύγουστος: 19.191 κρούσματα

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η αύξηση των κρουσμάτων ήταν τεράστια στα παιδιά, ενώ δεν ήταν λίγα τα κρούσματα που βρέθηκαν σε κατασκηνώσεις όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν με 50% συν ένα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό οι μισοί μαθητές μιας τάξης.

Παράλληλα οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται με βεβαιώσεις 2 αρνητικών σελφ τεστ την εβδομάδα που θα τα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Αν όμως εμφανιστεί κρούσμα στο τμήμα τους θα πρέπει να υποβληθούν μέσα σε μια εβδομάδα σε άλλα 2 εργαστηριακά τεστ σε σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ εκτός του σχολικού ωραρίου.

Από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.