Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά



Ο Νέος Νόμος του Υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» με επίκεντρο το νέο επικουρικό ταμείο, εύλογα προκαλεί ανησυχία και αντιδράσεις από τη στιγμή που ούτε αρκετός χρόνος έχει δοθεί για την ευρεία και ενδελεχή διερεύνηση των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται αλλά ούτε και έχει εμπλακεί σε διαδικασία διαβούλευσης ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Είναι σαφές ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει πρωτίστως να είναι βιώσιμο και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επισφάλειας.

Σε μία χώρα όπου τα τελευταία χρόνια μία σειρά παραγόντων συντέλεσαν στο να κατακρημνιστούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και να κλονιστεί η ισορροπία στο ασφαλιστικό σύστημα είναι προφανές ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να δεχθεί καταστάσεις που διαβάλουν και ροκανίζουν το ασφαλιστικό μέλλον καταργώντας τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη Διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, δηλαδή όλων όσοι εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους του νέου ταμείου.

Το ΕΚΝΚ, από θέση ευθύνης, οφείλει να αγωνιστεί και να προστατέψει τις εργασιακές κατακτήσεις αλλά και να διαφυλάξει το μέλλον των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.