Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Σερβίων


 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης της νέας Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ για θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Νικόλαος Συλλίρης, επισκέφτηκε την Τρίτη 01/09/2021 στο γραφείο του στο Δημαρχείο Σερβίων, τον Δήμαρχο Σερβίων, κο Χρήστο Ελευθερίου. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα τεχνικά έργα του Δήμου, η εξέλιξή τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην ωρίμανση και εκτέλεσή τους, καθώς κύριο μέλημα του ΤΕΕ/ΤΔΜ είναι η υποστήριξη των Δήμων και δη των μικρότερων πληθυσμιακά.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ επανέλαβε άλλη μια φορά την πάγια θέση του για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής και ζήτησε και από το Δήμαρχο Σερβίων, όποτε είναι εφικτό, να ανατίθενται οι μελέτες ωρίμανσης των έργων στους Διπλωματούχους Μηχανικούς της περιοχής και όχι σε γραφεία άλλων μεγάλων πόλεων.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του απάντησε ότι ήδη χρησιμοποιεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς της περιοχής στην εκπόνηση μελετών, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κόστος των αναπτυξιακών εταιρειών είναι δυσβάσταχτο για έναν μικρό Δήμο. Έτσι, έχει στην κατοχή του μια σειρά ώριμων έργων, που αδυνατεί όμως να επιβλέψει, λόγω έλλειψης προσωπικού. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε αίτημα στην ΠΕΔ για πρόσληψη μηχανικών, μέσω αυτής, που θα εργαστούν στην επίβλεψη των έργων που δημοπρατούνται. Επίσης ανέφερε τη δυσκολία ανεύρεσης συνεργείων εργατών οικοδομικών έργων με ανοιχτά βιβλία στην εφορία. Τέλος, εξέφρασε το παράπονό του, την έλλειψη στήριξης από την Περιφερειακή Αρχή και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ να μεταφέρει την ανάγκη υποστήριξης του Δήμου στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ συνεχάρη το Δήμαρχο για την επιτυχία του στην ωρίμανση των έργων, για την εκπόνηση μελετών σημαντικού συνολικού προϋπολογισμού και για την οργάνωση των τεχνικών θεμάτων του Δήμου εν γένει και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.