Γρεβενά: Ματαιώνεται και φέτος η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Οκτωβρίου λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού



Ακυρώνεται και φέτος, λόγω κορονοϊού, η διοργάνωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης του Δήμου Γρεβενών μετά και την απόφαση που έλαβε το απόγευμα της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της 20ης τακτικής συνεδρίασης και κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Ειδικότερα, το σκεπτικό της εισήγησης για την ματαίωση της φθινοπωρινής εμποροπανήγυρης αναφέρει ότι «παρά την επιθυμία του Δήμου Γρεβενών να διοργανωθεί φέτος η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Οκτωβρίου, εισηγούμαστε τελικώς την ακύρωσή της μετά και τις τελευταίες αρνητικές υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων, χάνοντας όμως ένα μεγάλο και κρίσιμο οικονομικό όφελος για τα έσοδα του Δήμου».

Εν συνεχεία, η εισήγηση περιγράφει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τους 6 λόγους που οδήγησαν στην απόφαση ματαίωσης της φετινής εμποροπανήγυρης του Δήμου Γρεβενών που είναι οι εξής: 

  1. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και η μεγάλη διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο.
  2. H άνοδος των κρουσμάτων τόσο στον Δήμο Γρεβενών όσο και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
  3. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού εκθετών στον χώρο της εμποροπανήγυρης, πάνω από 300, στον οποίο πρέπει να συνυπολογιστούν τα μέλη των οικογενειών τους ή το προσωπικό τους.
  4. Η δραστηριοποίηση των περισσότερων εμπόρων της εμποροπανήγυρης και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα.
  5. Η υπερσυγκέντρωση στον χώρο της εμποροπανήγυρης χιλιάδων επισκεπτών από Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η πυκνότητα της κίνησης, ο συνωστισμός ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο τήρησης αποστάσεων και υγιεινής όπως προβλέπεται και από τις σχετικές ΚΥΑ, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού να είναι εξαιρετικά μεγάλος.
  6. Τέλος, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας πάνω από το όποιο οικονομικό όφελος αποφέρει για τον Δήμο Γρεβενών η διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης. 

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

2 σχόλια στο άρθρο “Γρεβενά: Ματαιώνεται και φέτος η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Οκτωβρίου λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού

  1. Η ΔΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ.
    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.

  2. Ξέρεις πόσες λαμογιες έχει κρύψει..η πανδημία..αν δε περάσει η τετραετία μην ελπίζεις…φαγάνε φάγανε…μη σου πω άμα τους έρθει από χέρι…θα βγουν να πούμε κάνα θεϊκό. .λόγο πανδημίας εκλογές αναβάλλονται…Πλεύρης Βορίδης Άδωνης Μητσοτάκης και νοορ1 κυβερνάνε η απόλυτη αριστεία..σόρρυ αλητεία ήθελα να πω

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.