Το επίπλαστο ενδιαφέρον των κυβερνητικών βουλευτών για την Πτολεμαΐδα/Εορδαία – Του Ν. Κωτίδη


 

Συμπληρώθηκαν ήδη δυο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ. (07-07-2019) και πλέον είναι καιρός να κάνουμε και εμείς ως πολίτες την κριτική μας στους 4 από τους 5 κυβερνητικούς βουλευτές που δυστυχώς στα μεγάλα, επείγοντα και επιτακτικά προβλήματα της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας, παρέμειναν και παραμένουν «απλοί θεατές».

Δεν πρόλαβε «να καλοκαθίσει» η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην εξουσία και αμέσως ήρθε η πρώτη «σφαλιάρα» για την Πτολεμαΐδα / Εορδαία με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και την εξαγγελία του για την βίαιη απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2028 (στην συνέχεια με το νέο ΕΣΕΚ έγινε το 2023).

Η περιοχή και η κοινωνία έπαθε ένα σοκ που όμοιο του έζησε μόνο στην περίοδο, πάλι διακυβέρνησης της Ν.Δ. το 1990 που τότε έκλεισε στην περιοχή η βιομηχανία ΑΕΒΑΛ (με εκατοντάδες απολυμένους, (οι οποίοι στην συνέχεια άμα τι αναλήψει της κυβέρνησης το 1993 από το ΠΑΣΟΚ, όλοι οι απολυμένοι της ΑΕΒΑΛ αλλά και των άλλων βιομηχανιών που έκλεισαν από την Ν.Δ. το 1990 ΕΛ.ΣΙ. και η ΜΑΒΕ το 2000, προσελήφθησαν σε θέσεις του «τεμπέλικου δημοσίου τομέα» δηλαδή ΙΚΑ, Νομαρχίες κτ.λ. και φυσικά στην «κακή ΔΕΗ»).

Πάντως ένα περίεργο πράγμα με την οικογένεια Μητσοτάκη συμβαίνει με στην περιοχή μας, κάθε φορά που πρωθυπουργός ακούει στο όνομα Μητσοτάκης μόνο δεινά φέρνει στον τόπο μας, λες και θέλει να εκδικηθεί για κάτι στους ανθρώπους που ζούνε εδώ.!!!!!

Δύο μήνες μετά και πριν καλά – καλά να συνέλθουμε από την πρώτη «σφαλιάρα» ήρθε η αναστολή /αναβολή έλευσης και λειτουργίας της 3ης σχολής ΑΕΙ της σχολής λογοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα.

Η αναστολή / αναβολή ανακοινώθηκε από την υπουργό παιδείας στις 07-11-2019. Θα περιμέναμε κάποια αντίδραση από τους 4 βουλευτές της Ν.Δ., όμως αυτοί παρέμειναν σιωπηλοί και αδιάφοροι, ούτε και όταν με δηλώσεις του εντελώς προκλητικά και ανερυθρίαστα ο υφυπουργός παιδείας κ.Α. Συρίγγος από την Πτολεμαΐδα, και παρόντος του Δημάρχου Εορδαίας, είπε επί λέξει « Δεν υπήρχε ούτε Μελέτη σκοπιμότητας ,αλλά ούτε Ακαδημαϊκή Μελέτη για το τμήμα Λογοθεραπείας για το τι θα γίνει και πως θα λειτουργήσει . Ήταν ένα τμήμα φτιαγμένο στα χαρτιά. Καθήκον μας να στηρίξουμε τα άλλα δύο τμήματα (Μαιευτικής και Εργοθεραπείας)».

Λες και όλα τα τμήματα και οι σχολές που ιδρύθηκαν στις διάφορες πόλεις είχαν τα παραπάνω, χρόνια τώρα, (ενδεικτικό παράδειγμα στην γείτονα πόλη που επί χρόνια λειτουργούσε η σχολή μηχανικών σε πολυκατοικία!!!! Όμως δεν τόλμησε κανείς να την αναστέλλει ή να την καταργήσει. ) Τελικά η αναστολή / αναβολή έγινε κατάργηση το επόμενο έτος, με την υπερψήφιση του νομοσχέδιου στις 22-01-2020.

Ακόμη όμως και μετά από αυτές τις δηλώσεις του υφυπουργού, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση των 4 κυβερνητικών βουλευτών.

Με αυτά και με άλλα φτάνουμε στον Δεκέμβριο του 2019 με τις δηλώσεις του βουλευτή κ.Στ.Κωνσταντινίδη να μας πληροφορεί ότι η Πυροσβεστική Ακαδημία αναβαθμίζεται και η φοίτηση πλέον γίνεται 8 εξάμηνα. Βέβαια άφηνε από την δήλωση του αυτή πως και το παράρτημα της Πυροσβεστικής σχολής Πτολεμαΐδας (λέτε να ήξερε κάτι και μας το έκρυβε;;; Ή το είχαν αποφασίσει «εν κρυπτώ και παραβύστω»**), γιατί ένα χρόνο μετά διαβάζουμε από τον τοπικό τύπο. «Αυξάνεται ο αριθμός των εισαχθέντων στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας -Αποσυμφόρηση δοκίμων με το παράρτημα στο Τσοτύλι-Και στις δυο δομές η εκπαιδευτική διαδικασία. Η Πυροσβεστική Ακαδημία της Πτολεμαΐδας αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και Βοΐου. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά το παράρτημα της Ακαδημίας της Πτολεμαΐδας στο Τσοτύλι με την άφιξη 115 δόκιμων πυροσβεστών είναι γεγονός.»

Και λίγο πιο κάτω στο ίδιο ρεπορτάζ «Το νέο παράρτημα έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία του Δήμου Εορδαίας διότι δεν είχε καμία ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση στις 300 κλίνες της Σχολής της Πτολεμαΐδας φιλοξενούνται ήδη 102 δόκιμοι και λόγω των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19 δεν είναι ασφαλές να δεχτεί περισσότερους. Κάποιες κλίνες πρέπει να μείνουν αναγκαστικά κενές σε περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων και απομόνωσής τους. Τώρα μένουν περίπου τέσσερα άτομα σε θάλαμο δέκα ατόμων βάση οδηγιών και τετραγωνικών».

{(**Η έκφραση εν κρυπτώ και παραβύστω χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάτι που γίνεται κρυφά και μυστικά. ) Παράβυστον (παρά+βύω=κλείνω) ήταν στην αρχαία Ελλάδα ένα κρυφό δικαστήριο όπου οι δικαστές του δικαστηρίου της Ηλιαίας δίκαζαν πολύ σοβαρά κακουργήματα που επέσυραν τη θανατική ποινή σε αντίθεση με μικρότερα αδικήματα που δικάζονταν στην ύπαιθρο.}

Τέλος σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Θάρρος στις 09-01-2021 διαβάζουμε «Στο Τσοτύλι Βοϊου οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες – Την Δευτέρα η επίσημη τελετή έναρξης. Στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας στο Τσοτύλι Βοϊου Κοζάνης, έφθασαν χθες οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας.

Η σχολή που άρχισε να λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με την δικαιολογία του COVID-19 έκανε «φτερά» από την Πτολεμαΐδα και ένας ΘΕΟΣ ξέρει αν θα ξαναεπιστρέψει !!!!

Φτάνουμε στον Απρίλιο του 2021, όπου αρχίζουν οι συζητήσεις για την νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Αλβανίας-Θεσσαλονίκης. Οι επίσκεψη του υφυπουργού κ.Κεφαλογιάννη σε Κοζάνη και Καστορία και οι δηλώσεις του ότι θα επιλεγεί η σύνδεση με το χαμηλότερο κόστος στην σύνδεση αυτή, καθησυχάζει τους αρμόδιους στην Πτολεμαΐδα (αυτοδιοικητικούς και λοιπούς). Όμως ο συντοπίτης μας Βασίλης Σωτηρόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Κεφαλογιάννη και συνομίλησε και με την κ.Αντωνίου αποστέλλοντας τις προτάσεις του για την νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση, ανησυχεί. Με άρθρα του προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον Δήμο Εορδαίας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα και παρά τις επαφές που είχε σχεδόν με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις.

Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό αλλά ο βουλευτής κ.Αμανατίδης δρώντας ως εκπρόσωπος αποκλειστικά της Κοζάνης και όχι όλης της περιφερειακής ενότητας (που φυσικά περιλαμβάνει και την Πτολεμαΐδα / Εορδαία), πιάνεται από την παιδαριώδη αδιαφορία των 2 εκπροσώπων του Δήμου Εορδαίας, στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας, στην τηλεσυνεδρίαση της 28-07-2021, (που χωρίς να υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη, σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης-Βέροιας), ανοίγεται συζήτηση με τον κ.Μουρουδέλη (Διευθυντή ΟΣΕ αρμόδιο για θέματα ανάπτυξης), και την μεθεπόμενη ημέρα ο κ.Αμανατίδης ανακοινώνει πως η εναλλακτική λύση είναι αυτή της Κοζάνης-Βέροιας.

Μετά τα λίγα αλλά ενδεικτικά που ανέφερα, δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να βοήθησαν σε κάτι την πολύπαθη περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν εναντιώθηκαν ή αντέδρασαν σε ότι βλαπτικό το κόμμα τους και η κυβέρνηση την οποία στηρίζουν, έφεραν στην περιοχή μας. Το οποιοδήποτε επίπλαστο ενδιαφέρον τους περιορίζεται σε μερικές κοινωνικές εκδηλώσεις και περίπατο την μέρα της εορτής τους στην πλατεία της Πτολεμαΐδας. Επί δύο χρόνια και δύο μήνες μοίρασαν μόνο πόνο, χαμόγελα, και πολλά θα.

Είναι επιτέλους καιρός να ξεχωρίσουμε σαν περιφερειακή ενότητα από την Κοζάνη και να βγάζουμε τους δικούς κατά δικούς μας βουλευτές, ίσως τότε θα μπορέσουμε να δούμε μια ΆΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ

Νικόλαος Χρ. Κωτίδης

(Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)


4 σχόλια στο άρθρο “Το επίπλαστο ενδιαφέρον των κυβερνητικών βουλευτών για την Πτολεμαΐδα/Εορδαία – Του Ν. Κωτίδη

 1. Πράσσειν άλογα(στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  Παρέμειναν και παραμένουν ” απλοι θεατές”!
  Αυτη η φράση περικλείει ολη την ανυπαρξια και των τοπικων και των πανελλαδικων βουλευτών!!
  Μονο επισκέψεις και λύσεις προβλημάτων μέσω face book,σταχτη στα ματια των ανθρωπων!!!
  Τελικα ειναι απλοι θεατες χωρις εισαγωγικα!!!!
  Θελει τόλμη και ψυχη να χτυπησεις το χερι στο τραπεζι και να ζητησεις και να διεκδικήσεις!!
  Τα προβληματα δε λυνονται με φωτογραφικα ενσταντανε στα γραφεια των υπουργων!
  Αν και εορταζουμε τα 200 χρονια απο την έκρηξη της Επαναστασης,ο ραγιαδισμος και η υποταγη κολλησαν πανω μας σαν τ’ ανεξιτηλα στιγματα της λεοπάρδαλης!!
  Δυο χονια νεας δημοκρατιας,δυο συνέβησαν!
  Προσληψη αστυνομικων στα πανεπιστημια και δευτερον καηκε η μιση Ελλαδα!!!
  Που ειναι εκεινη η περιβοητη δικαιη μεταβαση στην πρασινη ενεργεια;
  Πιο ψεύτες,πιο λαοπλανοι ουτε στον μεσαιωνα!!
  Πρασινη ενεργεια,πρασινη αναπτυξη,πρασινα αλογα !!
  Οι ανοργανωτοι,οι ανικανοι το μονο που πετυχαν ηταν: να καουν 1.300.000στρ.κατα- πράσινου δασους και τ αλογα Ιπποδρομου στην δεινοπαθουσα Ευβοια!!
  Καποτε ενα φαρμακο θα εξαφανισει τον κορωνοιό,φαρμακο που θα εξαφανιζει την υποταγη και τον ραγιαδισμο δεν θα υπαρξει ποτέ!!
  Ειναι εθνικη κληρονομια μας,ανηκουν στα διατηρητεα μνημεια( προσοντα μας) της UNESCO!!!!!!

 2. Πράσσειν άλογα(στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  Ειδικα σε παραμονές ανασχηματισμών βρίσκονται σε αγραναπαυση,οπως τα χωραφια των Ισραηλιτών(Π.Δ)
  Ολοι τους ειναι σε αναμονη του ηχου του κινητού τους,σαν τους δεσποταδες που περιμενουν ν ακουσουν τα “νεα” για να γινουν η μαλλον να γινει ο ενας απο τους 80 τόσους …..αρχιεπισκοπος!!
  Παγωμενοι,δυστυχισμενοι πολιτικοι και θρησκευτικοι ηγετίσκοι που διαιωνιζουν…..το αρχεγονο,απο καταβολης κοσμου: ο θανατος σου,η ζωη μου!!!
  Γιαυτο παμε ,ως χώρα, απ το κακο στο χειροτερο!!
  Που να στηριχτει ο ανθρωπος σημερα ν’ ανασανει; στην πολιτικη η στη θρησκευτικη ηγεσια;
  Φτύνω κατω ,φτυνω τα γενια μου,φτυνω πανω,φτυνω τα μουστακια μου

 3. πρεπει να ειναι καποιοσ μεγαλο προβατο για να πιστευει οτι αυτοι οι τυποι νοιαζονται για μας.
  το μονο που τους νοιαζει ειναι η επανεκλογη τους
  στειλτε τους μια για παντα σπιτι τους.
  ειναι το μονο που θα τους τσουξει.
  γιατι απο βρισμο δεν καταλαβαινουν.
  χαπακωνονται.

 4. Κύριε Νίκο Κωτιδη.
  Οι άνθρωποι αυτοί το έλεγαν,το φώναζαν δυνατά ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην περιοχή του λιγνίτη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η θέση της Ν.Δ. ήταν γνωστή.
  Να κάνουν τι, τώρα οι υποτακτικοί-λακεδες βουλευτές του Μητσοτάκη .
  Την ευθύνη την έχουν καθαρά οι κάτοικοι της περιοχής μας. Ακολούθησαν άλλη μια φορά την κομματική γραμμή. Και όταν θα έρθει η επόμενη μέρα (παίρνοντας κάποια υπόσχεση) θα μπούνε στο γνωστό τρυπακι. Ή στο μαντρί κατά την βαρβαρική.
  Για να καταλήξουμε κάπου. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση των ολίγων. Το δείχνει με τα έργα και της πράξης του.

  Υ.Γ. Ελπίζω η φτωχοποιηση (ειδικότερα) των νόμων Κοζάνης και Φλώρινας μετά την απολιγνιτοποιηση, να μην είναι στο βαθμό που όλοι απευχομαστε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.