Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας



Το ΔΣ το Συνδικάτου Οικοδόμων εκφράζει την στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μείνουν στον τόπο τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Το ξεκλήρισμα τους από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σήμερα συνεχίζεται με νέες μορφές όπως αυτής της παράδοσης των δημοτικών και δημόσιων εκτάσεων στα μονοπώλια της ενέργειας για επενδύσεις στα φωτοβολταικά.

Εδώ και χρόνια οι αγρότοκτηνοτρόφοι πλήρωναν πανάκριβα το αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα αγροτικά εφόδια, έδιναν μάχη για την επιβίωση τους. Σήμερα η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ, η παράδοση του φυσικού πλούτου στους επενδυτές τους οδηγεί σε νέο ξεκλήρισμα. Καταρρέουν οι μύθοι για την προστασία τους περιβάλλοντος, και για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που ολοένα και αυξάνεται. Ευθύνη έχει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησαν και υλοποίησαν τέτοια επενδυτικά σχέδια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτές οι επενδύσεις προσφέρουν ελάχιστες θέσεις εργασίας και αυτές με ημερομηνία λήξεις. Οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τα χαμηλά μεροκάματα αποτυπώνουν όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ένα κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και των μικροεπαγγελματιών ενάντια στα σχέδια των μεγάλων εταιριών της ηλεκτρικής ενέργειας, απέναντι συνολικά στις συνέπιες από τους σχεδιασμούς για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή μας. Αγώνας κοινός για να μπορούμε να έχουμε φθηνό ρεύμα εργάτες και αγρότες και όχι να φορτωνόμαστε και νέες ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αγώνας που να στοχεύει αυτούς που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανεργία με το κλείσιμο των μονάδων και των ορυχείων και τους αγρότες σε εξαφάνιση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.