Κορονοϊός: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη – Τι θα ισχύει για σχολεία, πανεπιστήμια και δωρεάν self test



Όλα τα νέα δεδομένα καταλήγουν στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι θα έχουν ένα δύσκολο φθινόπωρο, εφόσον αναμένονται νέα μέτρα, τα οποία θα τους αφορούν άμεσα.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και για την ακρίβεια την Τρίτη θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σκεπτικό κυβέρνησης

Το σκεπτικό πίσω από την κυβερνητική στρατηγική είναι ότι η έξοδος για ψυχαγωγία αποτελεί επιλογή παρά ανάγκη -σε αντίθεση με την εργασία ή τις αγορές αγαθών. Συνεπώς, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να προστατευθούν από τον κοροναϊό, ενώ όλα τα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα, η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας συνεπάγεται ότι η δική τους σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με διαφορετικούς ρυθμούς.

Δεν έρχεται καθολικό lockdown

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση για καθολικό lockdown.
 

 
Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα αφορά τους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κοροναϊό. Ένα δεύτερο μέτρο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί είναι αυτό της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους.

Τέλος τα δωρεάν Self test

Παράλληλα, αναμένεται να σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης τα μέτρα για τα ταξίδια θα παραμείνουν ίδια και το χειμώνα.

Τι θα ισχύει για σχολεία και πανεπιστήμια

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση, θα ισχύουν τα ίδια με τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κοροναϊό θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ (Μοριακό ή Rapid) την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Αντίθετα οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν αποτέλεσμα του Self Test το οποίο θα παίρνουν δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές είναι από 12 ετών και άνω θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Από τα parapolitika.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Κορονοϊός: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη – Τι θα ισχύει για σχολεία, πανεπιστήμια και δωρεάν self test

  1. Διχασμός του Ελληνικού λαού, το κυριότερο έργο της φασίζουσας κυβέρνησης. Να τη χαίρονται οι εκπρόσωποί της στη βουλή.

    1. Γιατί διχασμός; επειδή έτσι σου είπανε;η σε βολεύει να κάθεσαι καναπέ να πληρώνεσαι κ άλλοι να καταστρέφονται;επαναστάτες του πληκτρολογίου….δε θα επιβάλλει η μειοψηφία το πώς θα ζήσει η πλειοψηφία…έχεις μια κατάσταση… πανδημία…πες μου εσύ τη λύση πλην εμβολίου..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.