Δυτική Μακεδονία: Έναρξη εργασιών στη Σήραγγα της Κλεισούρας στις αρχές του 2022



Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τοποθετείται χρονικά η έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου της «επαρχιακής οδού Καστοριάς-Πτολεμαϊδας», με την σήραγγα στην Κλεισούρα, τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025, αφού όπως επισημάνθηκε «η κατασκευή του θα διαρκέσει από 34 έως 40 μήνες και στο διάστημα αυτό θα απασχοληθούν 150-200 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Σαββόπουλος.

Όπως υπογράμμισε «πρόκειται για έναν κλειστό επαρχιακό δρόμο, με τούνελ μήκους 1.365 μέτρων στην Κλεισούρα και 4 κόμβους, εκ των οποίων οι δύο (2) κόμβοι θα είναι από την περιοχή της Καστοριάς , πάνω από το χωριό Βέργα και οι άλλοι δύο (2) κόμβοι στο χωρίο Βαρικό Φλώρινας , στην έξοδο από την περιοχή του Αμυνταίου και της Εορδαίας.
 

 
Με την υλοποίηση του έργου θα μειωθεί κατά 50% η χρονική απόσταση μεταξύ Καστοριάς και Πτολεμαϊδας- που αναμένεται να κυμαίνεται πλέον στα 25 λεπτά – ενώ θα ενωθούν και θα συνδεθούν τρεις περιοχές, σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Δυτ. Μακεδονίας (Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας) , δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά δεδομένα και προοπτικές.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 74 εκατομμύρια ευρώ , ενώ η μελέτη του είχε ολοκληρωθεί το 2012 και μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επικαιροποίηση του, σε όποια σημεία απαιτούνταν.

Από το ertnews.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Δυτική Μακεδονία: Έναρξη εργασιών στη Σήραγγα της Κλεισούρας στις αρχές του 2022

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.