Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown



Τι φοβούνται οι ειδικοί από την επιστροφή των αδειούχων

Συναγερμός έχει σημάνει από την αύξηση των κρουσμάτων και την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 3.493 κρούσματα, εκ των οποίων 927 στην Αττική, 441 στην Κρήτη, 117 στη Ρόδο και 316 στη Θεσσαλονίκη.

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς κορυφώνεται η τουριστική σεζόν και υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση όταν επιστρέψουν οι αδειούχοι.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό και σε άλλα νησιά να υπάρξουν τοπικά lockdown όπως συμβαίνει σε Χανιά και Ηράκλειο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε αρχικά πως υπάρχει ανησυχία στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης σημειώνοντας πως «όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέξουν 10 φορές περισσότερο».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα τοπικού lockdown και σε άλλα νησιά, ο κ. Μαγιορκίνης είπε «είναι πιθανό». Για τα κριτήρια που οδηγούν τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, ο καθηγητής ανέφερε: «Αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλά και τη δυναμική που έχει το σύστημα υγείας σε κάθε νησί».

Σημειώνεται πως τα νησιά που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος και η Μύκονος.

Τα τοπικά lockdwon έχουν τα ακόλουθα μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

 

 

 

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων – Καπραβέλος: Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 5.000 ή και τα 10.000

«Βλέπουμε μεν στο 4ο κύμα, να μολύνονται κυρίως οι νέες ηλικίες που αντέχουν, όμως έχουμε μια μετάλλαξη φοβερή και στο νοσοκομείο μας από τα 20 δείγματα που στέλνουμε τα 19 έρχονται με την μετάλλαξη Delta» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Καπραβέλος προβλέπει μεγάλη επέκταση της μόλυνσης στις μεγαλύτερες ηλικίες, κάτι που διαφαίνεται ήδη.

«Από την στιγμή που θα επιστρέψουμε στις καθημερινές μας συνήθειες και το άνοιγμα των σχολείων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να γίνουν τεστ ανίχνευσης σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές. Από το νοσηλευτικό προσωπικό, στο νοσοκομείο μας, 3-4 μπήκαν σε καραντίνα έγκαιρα γιατί ήρθαν μολυσμένοι με την μετάλλαξη Δέλτα. Επομένως, δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, αν δεν εξασφαλίσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ότι κανείς μέσα στο σχολείο δεν είναι ύποπτος μόλυνσης, γιατί η διασπορά θα είναι τεράστια. Να ξέρουμε πλέον ότι αυτή η μετάλλαξη προσβάλλει και τους εμβολιασμένους, επομένως είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, η αποφυγή συνωστισμού και η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Γιατί το 4ο κύμα θα μετατραπεί από κύμα των νεότερων, σε κύμα των ανεμβολίαστων και των ηλικιωμένων, των ατόμων άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα» ανέφερε.

Εάν η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Delta, οι συνωστισμοί, το άνοιγμα των σχολείων, οι ανεμβολίαστοι, η αλλαγή του καιρού που θα κλείσει ξανά τον κόσμο στους εσωτερικούς χώρους δεν ληφθούν υπόψη, «όλα αυτά μπορούν να δώσουν αριθμούς ρεκόρ, με τους διασωληνωμένους να αγγίζουν τους 1000, οι θάνατοι να ξεπεράσουν τους 100 και τα κρούσματα να φτάσουν τα 5.000 ή και τα 10.000. Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για μια νέα πανδημία πολύ πιο επικίνδυνη».

Από τα parapolitika.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown

  1. Θα μπαίνουμε σε λοκ ντάουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος ανθρωπάκια. Ο κοροδοιος και η κλιματική απάτη είναι το πρόσχημα των όσων επακολουθήσουν. Αλλά εσείς εκεί τον ύπνο τον βαθύ. Να κάνουμε το εμβόλιο να τελειώνουμε μου . Αχ αμνοερίφια μου τι μας περιμένει αν δεν ξυπνήσουμε. Υ.Γ ο ψεκασμενος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.