Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από 4 Κοζανίτες στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας – Το συγκλονιστικό μήνυμά τους στο KOZANILIFE.GR



Μια παρέα Κοζανιτών αξίζει τον θαυμασμό και το μπράβο όλων, που αψηφώντας το οποιοδήποτε εμπόδιο αλλά και τον κίνδυνο, βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας για να προσφέρει βοήθεια.

Ο Κυριάκος, ο Γρηγόρης, ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης, πήραν την πρωτοβουλία να βρεθούν στις φωτιές της Εύβοιας, προσφέροντας νερά και ξηρά τροφή στους πυροσβέστες και στους πυρόπληκτους, ενώ δεν δίστασαν να μπουν στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Οι ίδιοι δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR:

«Τη Δευτέρα το απόγευμα με το που κλείσαμε τις ειδήσεις, σπάραξε η καρδιά μας. Φορτώσαμε το αυτοκίνητο με δωρεές από επιχειρήσεις της Κοζάνης. Μας είπαν από την Αστυνομία να μην πάμε άδικα γιατί δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε, αλλά τελικά πήγαμε. Στο λιμάνι έπρεπε να περιμένουμε 3 ώρες το πλοίο. Οι άνθρωποι μας βάλανε μέσα, μας έδωσαν έξτρα προμήθειες νερά και τελικά μας μετέφεραν. Στη διαδρομή το νησί δεν το έβλεπες από την κάπνα και την ομίχλη. Πήγαμε κατευθείαν στις Καματριάδες. Δώσαμε τα νερά και τις τροφές και συνεχίσαμε σε πολλά χωριά της βόρειας Εύβοιας να κάνουμε το ίδιο, σε σπίτια με ηλικιωμένους. Πήγαμε σε αρκετά διαφορετικά μέτωπα, Καματριάδες, Καμάρια, Γαλατσώνα, Αβγάρια, Ιστιαία, Ροβιές και αλλού. Στο τέλος πήραμε πυροσβεστήρες και με άλλες ομάδες εθελοντών σβήναμε μικροεστίες μην τυχόν και αναζωπυρωθούν. Άνθρωποι, δέντρα και ζώα στο έλεος του Θεού. Τοπίο σεληνιακό. Τα παπούτσια μας έλιωσαν από τις στάχτες στο έδαφος. Αφήσαμε στις Ροβιές τις τελευταίες προμήθειες και γυρίσαμε πίσω κλείνοντας 38 ώρες άυπνοι».
 

 

 

«Το μήνυμα μας είναι ότι πήγαμε για να δείξουμε ότι όσο μακριά και αν είσαι, αν υπάρχει θέληση μπορείς να πας και να βοηθήσεις τους ανθρώπους εκείνους αφού πέρα από εθελοντές και πυροσβέστες δεν ενδιαφέρθηκε κανένας άλλος. Ακόμα και αν δεν έχεις μέσο μπορείς να στείλεις έστω και μια 6αδα νεράκια με ομάδες που μαζεύουν για αυτό το σκοπό ή με τα ΚΤΕΛ. Γιατί πέρα από αυτά τα άτομα οι άνθρωποι είναι στο έλεος του Θεού. Αν πρώτοι εμείς οι Έλληνες δεν ενδιαφερθούμε για την χώρα μας και τους ανθρώπους της, τότε ποιος;»

Η παρέα των 4 νεαρών Κοζανιτών, δίνει μάθημα ανθρωπιάς και ανοίγει τον δρόμο για ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα κρύβει τους δικούς της ήρωες και αυτοί συνήθως είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν θα διστάσουν στα δύσκολα να προσφέρουν με αυτοθυσία τη βοήθεια τους.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι με τόση δύναμη ψυχής και πολύ περισσότερο όταν αυτοί είναι νέοι άνθρωποι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.