Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες ορεινού δρόμου «Προφήτης Ηλίας» Ασβεστόπετρας Εορδαίας



Η εξαιρετική καθ’ όλα διοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Ασβεστόπετρας ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αείμνηστου προέδρου Γιάννη Δεληγιάννη και είχε συμμετοχή 140 αθλητών από 7-77 ετών από διάφορες όμορες περιοχές.

Οι δύο διαδρομές των 5 και 14 χιλιομέτρων έγιναν στην πανέμορφη τοποθεσία προς το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί και το φυσικό «μπαλκόνι» της περιοχής.

Ο κος Τσιούμαρης αναφέρθηκε στις «ευλογημένες» διαδρομές των αγώνων που κάποτε κάποιοι κάτοικοι της κοινότητας χρησιμοποιούσαν με τα ζώα τους για να μεταφέρουν οικοδομικά υλικά και να χτισθεί ο Ιερός Ναΐσκος του Προφήτη Ηλία.
 

 
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και για την πρόταση που κατατέθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ για την δημιουργία 15 περιπατητικών μονοπατιών από το Μουρίκι έως τον Πεντάλοφο ώστε οι φυσιολάτρες περιπατητές και ορειβάτες να έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές στις εξορμήσεις τους στην πανέμορφη φύση του Νομού μας.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την επικείμενη ασφαλτόστρωση του δρόμου από τον Προφήτη Ηλία ως τα Λιβερά.

Τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και στους χορηγούς για την «δροσερή» και επιτυχημένη διοργάνωση για την οποία με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην 37η συνεδρίαση της στις 13-07-2021 ενέκρινε το ποσό των 600€ για να καλύψει μέρος των εξόδων της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.