Συνάντηση εκπροσώπων της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Γρεβενών



Το γραφείο του Δημάρχου Γρεβενών, αλλά και Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κου Δασταμάνη Γεωργίου, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών, κο Ντούνα Αλέκο και την Πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας, κα Τζαγκαρίδου Αναστασία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από μεριάς του Δημάρχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην υλοποίηση των έργων και η ανάδειξη θεμάτων που χρήζουν παρεμβάσεων από μεριάς του ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών, έκανε μια επιγραμματική αναφορά σε όλα τα θέματα, με τα οποία έχει ασχοληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή στην περίοδο της μέχρι τώρα θητείας της, μεταξύ των οποίων είναι το Περιφερειακό χωροταξικό Σχέδιο και η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, το ΣΒΑΚ Γρεβενών, το φυσικό αέριο και το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ», καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας του ΤΕΕ και του Δήμου, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, πάντα στα πλαίσια των καθηκόντων του ΤΕΕ.

Η Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ, επεσήμανε το πολύ σημαντικό θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για νέες μόνιμες προσλήψεις, ενώ αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
 

 
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, απευθυνόμενος στον κο Δασταμάνη, τόσο με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος , αλλά και ως Προέδρου της ΠΕΔ, αναφέρθηκε αφενός μεν στη διαφορά στα δικαιώματα των υπογραφών των Διπλωματούχων Μηχανικών ΠΕ, έναντι αυτών των Μηχανικών ΤΕ και αφετέρου στην ανάγκη στήριξης των Διπλωματούχων Μηχανικών της περιοχής, για τις ανάγκες ωρίμανσης των έργων, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, τα χρήματα που επενδύονται στον τόπο, μένουν και στον τόπο. Τέλος ο Πρόεδρος του ΤΕΕ υπερθεμάτισε για το ζήτημα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλους τους Δήμους Δυτικής Μακεδονίας για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην απορρόφηση κονδυλίων.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που υπάρχουν στη δημιουργία αστικού λαχανόκηπου και που πηγάζουν από το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος στο σύνολό του, απάντησε για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων ότι κρίθηκαν επιβεβλημένες εξαιτίας της γενικής υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και των ελλείψεων σε επιβλέποντες για όλα τα έργα, ενώ λόγο έκανε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ωρίμανση των έργων, κυρίως σε ό,τι αφορά στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Συμφώνησε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε όλους τους Δήμους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με δυνατότητα υπογραφής και ανάληψης ευθύνης.

Ακολούθησε συζήτηση για τα θέματα της απολιγνιτοποίησης και για το πώς μπορούν τα Γρεβενά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω από αυτή, για το θέμα του φυσικού αερίου και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου και για τα θέματα που μπορεί ενδεχομένως το ΤΕΕ να αναδείξει και να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.