Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για την απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου



Προς τον κ. Δήμαρχο

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους Επικεφαλής των Παρατάξεων

Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας: 

Κατατέθηκε την Παρασκευή 16 Ιούλη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και την Τρίτη 20 Ιούλη ξεκίνησε η συζήτηση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Αναβάθμιση”  του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις.

Ένα ακόμα νομοσχέδιο, το 4ο κατά σειρά θα συζητήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο με κλειστά τα σχολεία με την προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων. 

Το νομοσχέδιο επί της ουσίας προωθεί την «αυτονομία» του σχολείου, που σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, από την ευθύνη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, οδηγεί στη διαιώνιση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, στην υποβάθμιση των υποδομών και ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των επιχειρήσεων-χορηγών στα σχολεία, που θα επεμβαίνουν μέχρι και στο τι μαθαίνουν τα παιδιά.

Στο όνομα της «ελευθερίας» το κάθε σχολείο θα επιλέγει βιβλίο και πλευρές του προγράμματος σπουδών, καταργώντας εντελώς τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευση και εντείνοντας τις ανισότητες και τους φραγμούς, ειδικά στις πιο φτωχές περιοχές.
 

 
Δίνει ακόμα ένα χτύπημα στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών με τις «δεξιότητες», που προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και είναι στην πραγματικότητα στείρες και βραχυπρόθεσμες γνώσεις, αφού διδάσκονται ξεκομμένες από τη γενική, ολόπλευρη μόρφωση, που διαμορφώνει στους μαθητές σωστό τρόπο σκέψης και ολόπλευρη προσωπικότητα.

Προβλέπεται ακόμα πιο ασφυκτικός έλεγχος των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών, με τις αλλαγές στις δομές εκπαίδευσης και επιλογής στελεχών, αλλά και με την ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, στην πραγματικότητα έλεγχος, για το αν υλοποιούν όλες τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει και να ζητήσει την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Να σταθεί στο πλάι των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονιών που συνεχίζουν τον αγώνας τους :

  • Για ένα σχολείο σύγχρονο και αναγκαίο με υποδομές και εργαστήρια που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για τη διασφάλιση της αποκλειστικής υποχρέωσης του κράτους που θα εξασφαλίζει ενιαία, δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών, χωρίς μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση ή άλλους φορείς.

                               

Αντωνία Χόλμπα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.