Παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης» στο Ermionion από φρέσκο βιολογικό γάλα

 

Πάνε 86 χρόνια και γλυκών αναμνήσεων από τότε που ο κύριος Κοντογιάννης Ιωάννης ξεκίνησε να παράγει παγωτό με μόλις τέσσερα υλικά: Φρέσκο γάλα, ζάχαρη, πηκτικό και βανίλια. Εκείνα τα χρόνια η ψύξη του παγωτού γινόταν με χιόνι, το οποίο μετέφεραν από τα ψιλά βουνά της Πίνδου και αφού το διατηρούσαν σε λάκκους σκεπασμένους με άχυρα το τοποθετούσαν στα τοιχώματα της παγωτομηχανής.

Η γεύση του παγωτού αυτού δεν χάθηκε στο πέρασμα των ετών. Το φρέσκο γάλα, τα αγνά υλικά και η συνταγή του παππού εξακολουθεί να υπάρχει και η φήμη του παγωτού διαδόθηκε κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα και εκτός Γρεβενων.

Το παραδοσιακό παγωτό μηχανής Κοντογιάννης μπορείτε να το βρείτε και φέτος το καλοκαίρι στο κατάστημα ErmionioN στο κέντρο της Κοζάνης.

Μια γευστική δοκιμή θα σας πείσει για την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία του παγωτού Κοντογιάννης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.