Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης της Καλλιόπης Βέττα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις απονομές συντάξεων ΤΣΜΕΔΕ στους μηχανικούς της ΔΕΗ



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς με θέμα «Ξεπερνούν τα πέντε έτη οι καθυστερήσεις στις απονομές συντάξεων ΤΣΜΕΔΕ στους μηχανικούς της ΔΕΗ».

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει -με ευθύνη της κυβέρνησης- στην απονομή συντάξεων για τους δικαιούχους του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα.

Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις μπορεί να φτάνουν έως και τα 5 χρόνια, γεγονός που είναι, αφενός, διοικητικά απαράδεκτο και, αφετέρου, δημιουργεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης στους συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ της ΔΕΗ.

Όπως καταγράφεται, το πρόβλημα οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, που ποικίλουν από την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, προβλήματα στο λογισμικό των αρμόδιων Διευθύνσεων, ακόμα και στην έλλειψη οδηγιών και εγκυκλίων από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι΄ αυτό το χάος σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επί των ημερών της γιγαντώθηκε το πρόβλημα και εκτινάχτηκαν οι εκκρεμείς αιτήσεις. Οφείλει, έστω και τώρα, να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο διογκώνεται αντί να υποχωρεί.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Που οφείλεται εν τέλει η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή των συμπληρωματικών συντάξεων του τ. ΤΣΜΕΔΕ στους συνταξιούχους μηχανικούς της ΔΕΗ;

2. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πλέον ακόμα και τα πέντε έτη, ενώ καθημερινά προστίθενται και νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης από το τ. ΤΣΜΕΔΕ;

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.