Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων – Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση στο επίκεντρο της συζήτησης



Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση και οι προοπτικές της επόμενης μέρας αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους του Πράσινου κόμματος.

Οι κ. Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος Πράσινων, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, μέλος συμβουλίου Πράσινων & Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ & μέλος συμβουλίου Πράσινων παρέθεσαν στον κ. Μαλούτα τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη στη μεταλιγνιτική περίοδο. Οι εκπρόσωποι των Πράσινων υπογράμμμισαν την ανάγκη περιορισμού όλων των ορυκτών καυσίμων (φυσικό αέριο), καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε σε αδρές γραμμές την πρόταση της δημοτικής αρχής για μια Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, όπως κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2020, ενώ αναφέρθηκε στην Κοζάνη του μέλλοντος και την πρόθεση η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας να αποτελέσει μία από τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας των Πράσινων στην περιοχή, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ταύτιση απόψεων σε μεγάλη έκταση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.