Η Ταξική Ενότητα για το συνέδριο και τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρου Ν. Κοζάνης



Ολοκληρώθηκαν πριν από μέρες οι διαδικασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Αυτό που αποκαλύφθηκε περίτρανα είναι η εκτίμηση μας ότι εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές, το αστικό κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν μόνιμο μέλημα τους το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός μακριά από τους εργαζόμενους το οποίο θα επικυρώνει την αντεργατική πολιτική που θα το υποδεικνύουν οι ανάγκες κερδοφορίας το κεφαλαίου. Θα διαπραγματεύονται κάθε φορά τα πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι όπως έκαναν και στις τελευταίες απεργιακές μάχες που όχι μόνο δεν κούνησαν το δάχτυλο τους για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων άλλα τον υπέσκαπταν βρίσκοντας θετικά στο νομοσχέδιο τερατούργημα που γυρίζει τους εργαζόμενους αιώνες πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια τόσο σημαντική μάχη δεν πραγματοποίησαν ούτε μια συγκέντρωση.

Στην περιοχή μας που το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθούν οι συνέπειες της απολιγνιτοποίησης έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης για τους σχεδιασμούς τους. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν ειδικές οικονομικές ζώνες που μαζί με τα κονδύλια από το ταμείο δίκαιης μετάβασης θα τους εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία. Ένας άξονας της χρηματοδότησης θα αφορά κατάρτιση και επανακατάρτιση εργαζομένων και στην κατεύθυνση αυτή το Εργατικό Κέντρο θα πρωτοστατήσει στο ξεκοκάλισμα τους μέσω και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ενσωματώνοντας εργαζόμενους και αξιοποιώντας τους ως καταρτιζόμενους και ως μητρώα ψηφισάντων στα σωματεία φαντάσματα που εμφανίζουν.

Αυτός είναι ο λόγος που προσπάθησαν να πετάξουν έξω από το Ε.Κ.Κοζανης τις ταξικές δυνάμεις κάτι που δεν τους πέρασε. Εκτίναξαν την νοθεία για μια ακόμα φορά στα ύψη, απέκλεισαν συνέδρους κ.α. δεν θέλουν στα πόδια τους το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα, την αντιπαράθεση, τον έλεγχο, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζουν το βρώμικο ρόλο τους, την πρόσδεση του εργατικού κινήματος στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Γι’ αυτο έχουν εκφυλίσει διαχρονικά και τις διαδικασίες του κινήματος με συνέδρια παρωδία όπου δεν γίνεται κανένας απολογισμός, δεν γίνεται αντιπαράθεση για τον προσανατολισμό του κινήματος και με την παρουσία της αστυνομίας κτλ.

Τελευταίο επεισόδιο στην κατεύθυνση αυτή είναι και η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Διοικητικού Συμβούλιο όπου δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία σύγκλησης του και η ΔΑΚΕ κράτησε όλες τις θέσεις για τον εαυτό της στη λογική Γιάννης κερνά , Γιαννης πίνει. Η εξέλιξη αυτή δείχνει που το πάνε. Με βάση την πλαστή πλειοψηφία στην λογική «αποφασιζομεν και διατάσσομεν» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Δεν θα τους περάσει. Οι ταξικές δυνάμεις στο Ε.Κ Κοζάνης θα συνεχίσουν την μάχη τα συνδικάτα να γίνουν κάστρα υπεράσπισης των εργαζομένων και όχι φερέφωνα της εργοδοσίας και του κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με επόμενο χτύπημα τις επικουρικές συντάξεις, το ακόμα πιο ταξικό σχολείο κ.α με τη μαζικής τους συμμετοχή στα σωματεία να συμβάλουν στην οργάνωση της πάλης ενάντια; Στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή και τα στηρίγματα της στα όργανα του εργατικού κινήματος .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.