Γερμανικές εταιρείες πληροφορικής ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα – «Δέλεαρ» οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι καλά εκπαιδευμένοι ειδικοί



Ρεπορτάζ του ARD ασχολείται με τις γερμανικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δελεάσει εταιρείες τεχνολογίας με φορολογικές ελαφρύνσεις και καλά εκπαιδευμένους ειδικούς. Και γερμανικές εταιρείες πληροφορικής ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα». αναφέρει σε ρεπορτάζ του στην ιστοσελίδα του το πρώτο Γερμανικό Κανάλι ARD.

To ρεπορτάζ αναφέρεται καταρχάς στα Ιωάννινα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κι ως η Silicon Valley της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Όλιβερ Στάιλ, Διευθύνοντα Συμβούλο της Teamviewer «στη Γερμανία είναι δύσκολο να βρεθούν προγραμματιστές, αλλά υπάρχουν πολλοί καλά εκπαιδευμένοι και καινοτόμοι άνθρωποι στα Ιωάννινα».

Και λίγο παρακάτω το ρεπορτάζ αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ARD πως ο πρώτος στόχος του είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δώσει στους νέους Έλληνες την ευκαιρία να αναπτύξουν μια καριέρα εδώ, στην Ελλάδα».

Δεν πρόκειται πλέον για μια «Ελλάδα της κρίσης», αλλά για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι διαδικασίες δημόσιας διοίκησης είχαν ήδη αρχίσει να ψηφιοποιούνται πριν από την πανδημία. Τώρα διατίθενται πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να προωθήσουν αυτόν τον μετασχηματισμό ακόμη περισσότερο. Το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι δεν πρόκειται πλέον για μια «Ελλάδα της κρίσης», αλλά για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται ραγδαία και είναι ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν την Ελλάδα ως έδρα. Για παράδειγμα, η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή τριών κέντρων δεδομένων για την πλατφόρμα της Azure. Αλλά και η Teamviewer σχεδιάζει μια έδρα στα Ιωάννινα. Η εταιρεία ξεκίνησε με 18 υπαλλήλους, τώρα είναι 50. Μεσοπρόθεσμα, 150 έως 200 εργαζόμενοι πρόκειται να έχουν την έδρα τους εκεί.

Πηγή: Deutsche Welle, iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.