Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ημέρες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Α/θμια Εκπαίδευση Δυτικής Μακεδονίας» 

 

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Ημέρες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Α/θμια Εκπαίδευση Δυτικής Μακεδονίας». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των προγραμμάτων και των αποτελεσμάτων τους και η ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και η αναγνώριση της προσπάθειας των εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετείχαν στην υλοποίησή τους. Την εκδήλωση συντόνιζε η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Θοδωρής Μαρδίρης, και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο τους.  Στη συνέχεια, οι σχολικές μονάδες παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησαν.  Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προγράμματα:

  • “Miteinander + füreinander = Freunde” – Πρόγραμμα Erasmus+ KA2, 

Δημοτικό Σχολείο Βαθυλάκκου Κοζάνης

  • “Ενα κλαδί ελιάς… το δώρο της Θεάς Αθηνάς στην Αθήνα και στον κόσμο”, Πρόγραμμα Teachers4Europe, 3ο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας
  • “Come to my City, See my Culture” – Πρόγραμμα eTwinning, 

13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

  • “Do the RIGHT thing: Raising awareness of children’s rights” – Πρόγραμμα Teachers4Europe, Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής Κοζάνης
  • “The treasure box of human dignity”– Πρόγραμμα Teachers4Europe, 

Δημοτικό Σχολείο Πλατανορρεύματος Κοζάνης

  • Η τέχνη μας ενώνει – Art unites us”, Πρόγραμμα Teachers4Europe, 

15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας 

  • “Μιλώντας για τη Δημοκρατία με τους μαθητές μου” – Πρόγραμμα  Teachers4Europe,

Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού ‘ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ’

  • I speak for rights” – Πρόγραμμα Erasmus+ KA2

Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής Κοζάνης

  • “Ενεργοί μαθητές για ένα καλύτερο μέλλον”, Πρόγραμμα Erasmus+ KA2

12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

  • “European Cultural Treasures – Where the past meets the future” – Πρόγραμμα Erasmus+ KA2

5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 

Την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα υπέροχα έργα που μοιράστηκαν μαζί μας και ελπίζουμε οι δημιουργίες τους να αποτελέσουν πηγές έμπνευσης και για άλλες σχολικές μονάδες στο μέλλον. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.